Röplabda

2022.01.08. 09:50

A kupában a Vegyész RC alakulata következik

Fenyő Gábor

A Magyar Röplabda Szövetségben elkészítették az MVM Magyar Kupa elődöntőinek a párosítását. A Fino-Kaposvár a Vegyész RC Kazincbarcika otthonában kezd a jövő héten csütörtökön 19 órakor, míg a visszavágót rá egy hétre, 20-án 18 órakor játsszák a Kaposvár Arénában. A másik párharc Kecskeméten kezdődik január 15-én, szombaton, 18 órakor, míg a második összecsapás február 11-én lesz Budapesten 20 órakor a Pénzügyőr SE sportcsarnokában. A kupadöntőt a tervek szerint március 12-én és 13-án rendezik majd később kijelölendő helyszínen. 

Érdekesség, hogy a Barcika és a Fino januárban 10 nap alatt háromszor is összecsap egymással; az Extraliga tavaszi nyitányán, január 23-án, vasárnap, 17 órakor ugyanis újra egymásnak feszült majd a két társulat. A kupameccseken még az argentin származású Ruben Wolochin ül majd a somogyiak kispadján, majd India felé veszi az irányt, ahol elrajtol a profi röplabdabajnokság, s az egyik csapatnak ő lesz az edzője. Az Extraligában így ideiglenesen apa és fia, azaz Demeter György és Demeter András irányítja majd a csapatot. 

A Fino-Kaposvárhoz kapcsolódó hír, hogy szombaton kísérik utolsó útjára a sümegi temetőben az év első napján tragikus balesetben 19 évesen elhunyt Iván Gergőt. Déltől lehet elhelyezni az emlékezés virágait a ravatalozóban – a hozzátartozók kérése, hogy egyetlen szál fehér virágot hozzanak –, a gyászszertatás pedig 13 órakor kezdődik. 

Vereségekkel kezdte Szlovéniában, Mariborban az U18-as Európa-bajnoki selejtezőt a magyar férfiröplabda-válogatott. A korosztályos nemzeti együttes – amelynek a vezetőedzője Jókay Zoltán, a segítője Beregszászi Szabolcs, a statisztikus pedig a kaposvári Zarka Péter – az első napon Ausztriával, majd a házigazda Szlovéniával szemben maradt alul 3–0 arányban. A folytatásban a horvátokkal találkoztunk, s nagy csatában, kiélezett küzdelemben 3–2 arányban kikaptunk. A magyar U18-as válogatottban szerepelt a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás-nevelő Műhely két reménysége, Zarka Márton – aki egyben a csapatkapitányi posztot is betöltötte – és Tóth Gábor. 

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában