Elmaradt

2022.01.23. 10:05

A vírus szólt közbe

A szombathelyi csapat kérésére elmaradt a szombatra kiírt Kaposvári KK–Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely mérkőzés a Tippmix NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnoki alapszakasz tizenkilencedik fordulójában.

Kun Zoltán

Az elmúlt hetekben látott forma alapján alighanem nézőcsúcs született volna a 2021/2022-es bajnokságban a Kaposvár Arénában. Szombaton 18 órakor a bajnoki címvédő, listavezető szombathelyi gárdát látta volna vendégül a remek sorozatot, zsinórban öt győztes találkozót megvívó Kaposvári KK. Sajnos nem csaphatott össze a rangadón a két alakulat, mert a vasiak a meccs napján, csupán órákkal a találkozó előtt jelezték a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél (MKOSZ), hogy koronavírusos megbetegedések miatt nem tudnak kiállni a mérkőzésre. A somogyiakat erről szombaton délután, 13.30 órakor értesítették a szövetségtől hivatalosan.
 

A szombathelyiek a következő közleményt jelentették meg az esetről: „A tegnapi és a mai nap folyamán elvégzett tesztek több játékosunknál is COVID-pozitív eredményt mutattak, ezért a mai 18 órára kiírt Kaposvári KK elleni mérkőzésünk elhalasztására kényszerülünk. A következő időszak programjáról hamarosan tájékoztatást adunk! ”
A kaposvári klub hivatalos internetes oldalán azonnal jelezte a találkozó elhalasztását felhívva a szurkolók figyelmét, hogy ne induljanak el a meccsre. A mérkőzés új időpontjáról később döntenek majd.

 

Mint ismert korábban a Szolnoki Olajbányász is hasonló ok miatt, a koronavírus-protokollt követve kért halasztást az MKOSZ Versenyirodájánál. Előbb a Hübner-Nyíregyháza BS elleni találkozót, majd az újabb megbetegedések okán a Pécsi VSK-VEOLIA elleni összecsapást is elhalasztották. Időközben a nyíregyháziak elleni találkozó új időpontja is megjelent. A felek február 8-án, kedden, 18 órakor pótolják az elmaradt meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában