gyász

2022.01.01. 19:48

Az új év első napján tragikus balesetben elhunyt Iván Gergő

A 2022-es új év első napja örökké emlékezetes és szomorúsággal teli marad. Ezen a szombat délelőttön hunyt el tragikus körülmények között Iván Gergő, a Fino-Kaposvár feladója, a RÖAK Kaposvár-Fino U21-es és U19-es (ifjúsági) csapatának a játékosa. Tavaly novemberben még csak a 19. születésnapját ünnepelte...

Fenyő Gábor

A szilveszteri buliból Veszprém megyéből hazafelé tartottak, amikor Tapolca és Kiapáti között egy vasúti átjáróban a tilos jelzés ellenére – a szemtanúk szerint – nagy sebeséggel a sínekre hajtottak. A 9797-es számú sebes vonat 9.34 órakor indult Tapolcáról. A kocsinak öt fiatal utasa volt: közülük négy fiú – mindannyian 17–20 évesek – a helyszínen életüket vesztették. Az elhunytak között volt a Fino-Kaposvár röplabdázója, a tavaly nyáron Dunaújvárosból érkezett Iván Gergő is. Az egyik fiú leánytestvére – aki hátul ült középen, s feszítővágóval tudták csak kiszabadítani a felismerhetetlenségig összetört Skoda Octaviából – életveszélyes sérüléseket szenvedett, s mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi  kórházba. A mozdony mintegy 60 méteren át tolta maga előtt a ronccsá zúzott személyautót, de a vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

Délután 13.30 órakor fejezték be a rendőrök a helyszínelést, akkor már újra járhattak a vonatok az érintett szakaszon. Miután az új év első napján a  tragikusan elhunyt fiatalok között sümegi és csabrendeki lakosok is voltak, így Végh László Sümeg, Molnár László Csabrendek és Dobó Zoltán Tapolca polgármestere január 2-át gyásznappá nyilvánította. Továbbá Dobó Zoltán kéréssel fordult a MÁV-hoz azzal kapcsolatban, hogy helyezzenek el sorompót a vasúti átjáróban, mivel nem ez volt az első tragédia, ami itt történt.

A Fino-Kaposvár másfél éve, 2020 nyarán igazolta le Dunaújvárosból Iván Gergőt másfél évvel idősebb bátyjával, Bencével együtt. Tavaly mindketten ezüstöt szereztek mind a bajnoki pontvadászatban, mint pedig a Magyar Kupáben, sokszoros korosztályos válogatottak. A fiatal tehetséges Gergő 19 évesen most ősszel már helyet követelt magának a Fino kezdőcsapatában, ám november 21-en a Bp. MAFC-BME elleni hazai rangadón lábsérülést szenvedett. Majd egy hónap elteltével, december 19-én léphetett újra pályára az U21-es csapat tagjaként a hazai évzárón. Bár a házigazda kaposváriak csak hatan voltak, mégis fölényesen verték a Szombathegyi Egyetem SE egyletét.

Január 4-én, kedden 17 órakor a Kaposvár Arénában rendezik a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját. Hiányozni fog Iván Geri...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában