Kézilabda

2022.01.12. 09:02

Bogláron is készülnek

Ezen a héten a korosztályos férfikézilabda-válogatottak edzőtáboroznak különböző helyszíneken, a programban emellett felkészülési mérkőzések is szerepelnek majd.

MW

A juniorok Balatonbogláron készülnek együtt, és szerdán, valamint csütörtökön 17 órától Egyiptom ellen lépnek pályára, tájékoztatott hivatalos honlapján, a neka.hu-n a Nemzeti Kézilabda Akadémia. Sótonyi László szövetségi edző keretébe nyolc NEKA-játékos kapott meghívást. Az ifjúsági nemzeti csapat Gyálon kezdi a közös munkát, hétvégén pedig lengyelországi nemzetközi torna vár a fiúkra, köztük hat akadémistánkra. A serdülők Nagykanizsán gyakorolnak pár napig, majd játszanak a szlovének ellen, itt Szladovics Botond tagja a keretnek. 

A férfi juniorválogatott a Nemzeti Kézilabda Akadémián készül, és bár a tervek szerint egy hármas tornával zárult volna a heti program, Szlovénia visszalépése miatt Egyiptom ellen gyakorolhatnak a mieink. A szerdán és csütörtökön 17 órától rendezendő mérkőzések ingyenesen megtekinthetők majd a NEKA Sportcsarnokban. Sótonyi László keretében Bodócs Marcell, Krakovszki Bence, Krakovszki Zsolt, Palasics Kristóf, Papp Tamás, Sisa Erhard, Takács Ákos és Temesvári Gábor képviseli akadémiánkat. 

Az ifjúsági válogatott Gyálon kezdte el a közös munkát, majd csütörtöktől Lengyelországban vesz részt egy nemzetközi kézilabdatornán, adta hírül a neka.hu. Kárpáti Krisztián szövetségi edző hét NEKA-játékost – nevezetesen Bali Bencét, Kathi Sándort, Kovács Tamást, Kun Dániel Andrást, Terjék Rolandot és Viski Szabolcsot – hívott be a nemzeti együttes játékoskeretébe. 

A serdülő nemzeti csapat Nagykanizsán kezdte el a felkészülést, tizennegyedikén és tizenötödikén két Szlovénia elleni edzőmeccs következik. A csapattal egy a Nemzeti Kézilabda Akadémián szereplő játékos, Szladovics Botond edzőtáborozik. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia női csapatai Kozármisleny­ben kezdték a 2022-es esztendőt, és az egyaránt listavezető ifjúsági, valamint serdülő együttes is sikerrel zárta a találkozókat. A sérülések és betegségek miatt nem teljes kerettel felálló ifi lányok végig magabiztosan vezetve, 37–21-es nagyszerű győzelmet arattak, míg a serdülők 31–27-re nyertek. Mindkét pontvadászatban hibátlan teljesítménnyel áll az első helyen a NEKA gárdája 11 fordulót követően. 

Fotó: NEKA/Tompos G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában