Átevezés

2022.01.26. 09:46

Gyökeret vert már a rendezvény Zamárdiban

Egy hosszú hétvégére várnak mindenkit a szervezők az idén nyáron Zamárdiba, a 2022-es Balaton-átevezésre.

MW

Fotó: NemA

 Az esemény az előző évek nagy sikereire való tekintettel egy háromnapos sporthétvége lesz augusztus 5–7. között. 
Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere szerint a Balaton-átevezés gyökeret vert a városban, és abban bízik, hogy az idei rendezvény még nagyobb sikert arat majd, tájékoztatott hivatalos honlapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ). 


Az átevezést tavaly először rendezte meg az MKKSZ Zamárdiban, miután a hatalmas érdeklődés miatt Fonyódot „kinőtte” a rendezvény. Tavaly júliusban kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval összesen 4200 versenyző vágott neki a nyolc kilométeres Zamárdi–Tihany–Zamárdi útvonalnak. 

A részvételi szám minden korábbi rekordot megdöntött, Zamárdi polgármestere is szép emlékekkel gondol vissza az eseményre. – Schmidt Gábor elnökkel is egyetértettünk abban, hogy a tavalyi Balaton-átevezésnek fantasztikus sikere volt – idézte Csákovics Gyulát, Zamárdi polgármesterét a kajakkenusport.hu. – Hihetetlen érdeklődés övezte az eseményt, és nagyon jó visszajelzéseket is kaptunk. A helyiek is befogadták a rendezvényt, ami úgy érzem, gyökeret vert nálunk. 


A helyszín 2022-ben sem változik, a program viszont igen. A cél évről évre, hogy újdonságokat vigyenek az eseménybe, és ez az idén sem lesz másképp, ugyanis a Balaton-átevezés nem egy, hanem háromnapos lesz augusztus 5. és 7. között. 

– Örömmel mondhatom, hogy 2022-ben a Balaton-átevezés kibővül és egy igazi sporthétvégét rendezünk a szabadstrandunkon – jelentette ki a szövetség honlapján Csákovics Gyula. – Az esemény már bekerült a saját rendezvénynaptárunkba is, ami jól jelzi, remekül beleillik az idén visszatérő színvonalas programjaink közé. Hosszú távra tervezünk a Balaton-átevezéssel, azt gondolom, emiatt is sokkal többen látogatnak majd a Balatonra. Szeretettel várunk mindenkit az idén is Zamárdiba. 


A zamárdi szabadstrandon péntektől vasárnapig különféle interaktív sportprogramokkal, bemutatókkal készülnek, amelyekre az átevezők mellett a kísérőket, családtagokat és barátokat is szeretettel várják. Az átevezés szombaton lesz. 
Fotó: Németh András

Címkék#átevezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában