Labdarúgás

2022.01.14. 09:35

Kevesebb csapat lehet 2023-tól a másodosztályban

MW

Fotó: NemA

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége online ülésén elfogadta a 2022–2023-as bajnoki és kupa-versenykiírásokat, illetve meghatározta a versenynaptárat, tájékoztatott az MLSZ. Az OTP Bank Liga lebonyolításában nincs jelentős változás, továbbra is 12 csapattal, három fordulós rendszerben július utolsó hétvégéjén rajtol, egy időben a másodosztállyal, amely két lépcsőben előbb 18, majd 16 csapatos formában folytatódik. A szezont az őszi katari világbajnokság mellett az is befolyásolja, hogy jövő tavasszal több magyarországi pályán U17-es Európa-bajnokságot, a Puskás Arénában pedig Európa-liga-döntőt rendez a szövetség. 

– Az MLSZ elnöksége továbbra sem tett le az OTP Bank Liga létszámának növeléséről, adta hírül a szövetség. – Ennek feltétele a már végbement infrastrukturális fejlődés és pénzügyi stabilitás mellett az akadémiai munka, az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése. Ezek megvalósulásáig a jelenlegi lebonyolítási forma marad érvényben. Az NB II. színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében a következő idény zárása után, 2023-tól tizennyolc klubbal, majd 2024-től tizenhat gárdával rajtol a most húszcsapatos férfi másodosztály, míg az NB III.-ban ugyancsak 2023/2024-től, négy csoportban szintén tizenhat-tizenhat együttes szerepelhet majd. 

A női labdarúgásban a játékosok számának folyamatos növekedése, a kiemelkedő csapatok országos lefedettsége lehetővé teszi a női élvonal létszámának tizenkét egyletre emelését. A tervek szerint a bajnokság augusztusban rajtol, akárcsak a lényegében változatlan keretek mellett bonyolított női NB II. 

Az egységesség jegyében a férfi futsalbajnokság is 12 csapatosra bővül, nagyobb lehetőséget adva a fiatal tehetségeknek a bemutatkozásra, magas színvonalú versenyzés általi fejlődésre. 

 

Már készül a BFC Siófok az NB II. tavaszi rajtjára

Fotó: Németh A.

Nem tett le az MLSZ az NB I.-es bajnokság bővítéséről sem

Címkék#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában