Röplabda

2022.01.29. 12:25

Újabb kemény ütközet vár a Diamantra

Ebben az idényben immár negyedszer feszül egymásnak a budapesto Vasas-Óbuda együttese és az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC társulata; ezúttal Budapesten a Vasas Folyondár utcai sportcsarnokában mérkőznek szombaton 17 órakor Extraliga-bajnokin.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A korábbi három összecsapásukat – még tavaly ősszel a somogyi megyeszékhelyen találkoztak, decemberben pedig a Magyar Kupa negyeddöntőjében csaptak össze egymással – a piros-kékek nyerték; a somogyiaknak öt játszma jutott, ebből kettő-kettő a kaposvári bajnokin és a kupameccsen. A Vasas-Óbuda csapata jól kezdte a kupaelődöntőt is: az első találkozón magabiztosan szereztek előnyt hazai pályán a Swietelsky-Békéscsaba ellen. 

A görög Athanasopoulos Ioannis dirigálta Bp. Vasas-Óbuda egyletében hat külföldi légiós szerepel: Mária Zernovics, Sanja Kalicanin, Yuliya Boyko, Ayshan Abdulazimova, Denise Bannister Taylor, továbbá a liberó Jurika Bamba. Összesen hét válogatott játékost tudnak harcba vetni: a rekorder 130 válogatottsággal a tavaly még az 1. MCM-Diamant színeiben játszott Király-Tálas Zsuzsanna, de őket erősíti Kump Alíz és a korábban szintén Kaposváron játszott Fábián Fanny is. Török Kata 29, a liberó Juhár Dalma és Vezsenyi Adrienn kilenc-kilenc, Takács Doroti hét, Papp Orsolya pedig öt alkalommal ölthette magára a válogatott címeres mezét. 

Mindkét csapat nagy vágya, hogy a legjobb négy között folytathassa majd, ám ehhez bravúr kell szombaton délután a fővárosban. Mindenesetre a kaposvári szurkolók aligha keserednének el, ha netán összejönne a meglepetés Budapesten, vagyis az 1. MCM-Diamant alakulata meg tudná lepni saját csarnokában a Vasas-Óbuda együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában