Röplabda

2022.02.21. 10:37

A nehéz szezonkezdet után sikerült felállni a padlóról a csapatnak

Lacombe Zsófia, az 1. MCM-Diamant KNRC sport­igazgatója kiemelte, a pletykák ellenére jövőre is lesz női extraligás röplabdacsapat Kaposváron.

Trancsik Zsanett

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatának problémásan indult a szezon, nehéz helyzetben voltak, ám fel tudtak állni a padlóról és sikerült stabilitást szerezniük anyagi és szakmai téren is. 


– Ennek nagyon örülök, nem mondom, hogy az eredmény most másodlagos, de azért itt voltak sokkal komolyabb helyzetek, melyeket meg kellett oldani – mondta Lacombe Zsófia, az együttes sportigazgatója. – Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, a teljesítménnyel, és a jelenlegi helyezést reálisnak érzem. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a szezon hátralévő részében lesznek meglepetések, hiszen vannak hullámvölgyek más csapatoknál is. Nagyon sűrű lesz a rájátszás, utazások és kétnaponta mérkőzés, ez sokat kivesz mindenkiből. 


Általában napi két edzésük van, délelőtt kondicionális, délután pedig labdás. Meccs­napon délelőtt van egy óra átmozgató tréningjük, mely a napi rutin szempontjából fontos. 


– Sokat fejlődtek a lányok, sikerült egy stabil alapjátékot kialakítani, melybe belefér már egy-két plusz is, például támadásban a különféle kombinációk és egy gyorsabb játék, melyhez elengedhetetlen a biztos alap – hangsúlyozta a sportvezető. – Nálunk volt a legkevesebb változás a játékoskeretet tekintve a bajnokságban, ezért úgy gondolom, mostanra egy összetartó társaság alakulhatott ki, hiszen a szezon eleje óta együtt dolgoznak és a pályán kívül is jó a kapcsolatuk. Személy szerint arra számítok, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból, hiszen az extra teljesítményekre szükség lesz ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni a rájátszásban. Hiszek benne, hogy az a minőségi munka, amit nap mint nap beletesznek, be fog érni a szezon végére. 
Lacombe Zsófia, ha belefér a napi teendőibe, egyszer-kétszer lemegy edzésre és segít a csapatnak, hogy még jobb szakmai munkát tudjanak végezni, hiszen nincsenek túl sokan. 


– Kiváltottuk a játékengedélyemet, mert a keret mindössze tíz játékosból áll. Ha esetleg – de reméljük, erre nem kerül sor – közbejönne egy súlyosabb sérülés vagy betegség, akkor nem szeretnénk, hogy ne tudjon kiállni egy mérkőzésre az együttesünk – fogalmazott. – Nincs tervben a pályára lépés, mert más feladataim vannak, amiket nagyon élvezek és lekötik az időmet, a játékos-pályafutásom pedig a múlté marad, ha a sors is így akarja. 
 


Fotóillusztráció: Muzslay Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában