Kézilabda

2022.02.16. 10:37

Élen járnak a sportban és a tanulásban az akadémisták

A legutóbbi két hónap teljesítményét értékelve két-két lány, illetve fiújátékos vehette át a Hónap akadémistájának járó elismerést a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián.

MW

Decemberben Keceli-Mészáros ­Renáta és Tárnoki Márkó, januárban pedig Horváth Szofi és Szladovics Botond lett a legjobb az edzők javaslata alapján. A szakemberek az értékeléseknél a pályán mutatott teljesítményt és a tanulmányi eredményeket is figyelembe vették, a játékosok Mocsai Tamás ügyvezetőtől vehették át díjaikat, tájékoztatott hivatalos honlapján a Nemzeti Kézilabda Akadémia. 
Az elmúlt időszakban nagyszerű teljesítményt nyújtott Keceli-Mészáros Renáta, bemutatkozott az idősebb korosztályban is, ahol szintén meggyőző volt a játéka. A Diákolimpiát megnyerő fonyódi csapat tagja volt, edzője, ifj. Kiss Szilárd szerint a serdülő bajnokságban igazi vezéregyéniség, adta hírül a neka.hu. 
Tárnoki Márkó kiváló tanuló, elismerésre méltó, ahogy az élsportot és az iskolai feladatokat összeegyezteti. Edzője, Sótonyi László szerint fontos, hogy a fiú 1-es csapat tagjai követendő példát mutassanak a pályán mutatott viselkedésük mellett a középiskolai vagy egyetemi eredményükkel is, és ő ebben az élen jár. Az NB I.-es csapat nyitott védekezési rendszerének nagyon fontos láncszeme. 
Sokszor egyedül kellett helytállnia Horváth Szofinak, hiszen kapustársa hiányzott, de kiválóan megoldotta feladatát és többször remek teljesítményt nyújtott. Kapus­edzője, Vártok Ákos szerint kiemelkedő szorgalma és edzésmunkája miatt is megérdemli az elismerést. Szladovics Botond kiváló tanuló, példás a hozzáállása az edzéseken. Edzője, Szobol Zsolt szerint mindig bizonyítani próbál, rendszeresen úgy áll hozzá a feladatokhoz, hogy azokban a legjobb akar lenni. A serdülő válogatottba is meghívták, ahol két mérkőzésen is bizonyíthatott. MW 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában