Birkózás

2022.02.17. 10:23

Jádra várják a legendát

Vasárnap rendezi Somogyjádon a diák I. szabadfogású országos bajnokságot a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Dél-Zselic SE és a Magyar Birkózók Szövetsége.

Trancsik Zsanett

Fotó: Kozma István

 Az egész ország képviselteti magát az eseményen, és csak azok a fiatalok vehetnek részt, akik a területi megméretésen jogot szereztek erre. Néhány héttel ezelőtt zajlottak a rangsorversenyek, melyeken a fiatalok bejuthattak az ob-ra. 
– Százötven versenyzőnek volt lehetősége kvalifikálni magát, nyilván volt olyan súlycsoport, ahol kevesebben voltak, de körülbelül százhúsz-százharminc birkózót várunk – mondta Takács László, a Kaposvári Sportközpont és Sport­iskola birkózószakosztályának vezetőedzője. 
A diák I.-es korcsoportban a 2009-ben és 2010-ben születettek indulhatnak a United World Wrestling és az MBSZ szabályai szerint három szőnyegen. A súlycsoportokban nem lesz súlyengedmény. A viadalon tiszteletét teszi Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózó is. 
– A megkeresésemre látogat el a versenyre, róla tudni kell, hogy nagyon elfoglalt ember, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai vezetésének is a tagja, tehát nem egyszerű őt utolérni – hangsúlyozta. – Ugye a tizenegy, tizenkettő és a tizenhárom éves korosztály a legérintettebb abban, hogy elkezd sportolni és keresi a példaképeket. Hegedűs Csabát senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy élő legenda. Ráadásul az idén ötven éve nyerte Magyarország századik olimpiai aranyérmét Münchenben, ebből az alkalomból szeretnénk felköszönteni, valamint a gyerekek dedikált fotót is kérhetnek tőle. 
A súlycsoportok első három helyezettjei érmeket kapnak, a bajnokok és a csapatverseny első–harmadik helyezettjei pedig tiszteletdíjban részesülnek. 
– A jövő héten már újra szőnyegre lépünk, a diák II. Győrben lesz érdekelt, s a selejtezők után az országos döntő következik – fogalmazott Takács László. Trancsik Zsanett 
 


Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában