Foci

2022.02.15. 10:29

Lorentz Márton visszatért Paksról a Siófokhoz

Két játékost – Szakály Dénest és Cipf Dominikot – is adott az élvonalnak a közelmúltban a másod­osztály hetedik helyén álló, hazai pályán tizenöt veretlen bajnokinál járó BFC Siófok, mely most onnan, pontosabban Paksról igazolt a huszonhét éves Lorentz Márton személyében.

Keszthelyi Z.

Fotó: Szabó Miklós

A játékos a somogyiaknál tölti a tavaszt kölcsönben. A belső védő közel két éve épp a Balaton déli partjáról került a Paks együtteséhez, ahol három évre szóló szerződést írt alá. 
Nagy szükség van Lorentzre, hisz Horváth Milán sérült és Varjas sem tudta végigcsinálni a felkészülést, így tavasszal csak 68 percet töltött a pályán, legutóbb, a Csákvár ellen már egy félidőt, ami biztató a következő hetekre nézve. A hiányuk miatt a védelemben keletkezett űrt sikerült betölteni Jagodics eltiltása miatt a legjobb pillanatban. Ráadásul egy minőségi igazolással. Lorentz Márton nem zsákbamacska; 2017 júliusa és 2020 márciusa közt kilencvenöt bajnokin szerepelt a siófoki alakulatban, kilencvenkétszer kezdőként a kék-sárgák közt, mindhárom szezonban a húzóemberek közé tartozott, ráadásul nagy munkabírású, bajnokit csak eltiltás miatt hagyott ki. 
Első szezonjában a BFC Siófok akkori edzője, Varga Attila a televízió nyilvánossága előtt száműzte az első csapat keretéből egy nyíregyházi vereség utáni interjúban, aztán természetesen bocsánatot kért a nyilatkozatáért az akkori tréner, és Lorentz Márton három nap múlva már ott volt a kezdőben, majd meg sem állt az élvonalig. Pakson, a legutóbbi szezonban tizennyolc NB I.-es és hat harmadosztályú találkozón szerepelt, ám a jelenlegiben már csak 615 játékperc jutott neki három élvonalbeli és hat NB III.-as összecsapáson, részt vett a zöld-fehérek törökországi edzőtáborában, ám ebben az évben – a klub honlapja szerint sérülés miatt – még nem tudott pályára lépni. 
A BFC Siófok hétfőn este nyolc órától a Merkantil Bank Liga NB II. éllovasának, a Vasasnak az otthonában lép pályára. Keszthelyi Z. 
 


Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában