Labdarúgás

2022.02.18. 09:26

Szuperrangadó a tavaszi rajton

A hétvégén, szombaton és vasárnap a tizennyolcadik, azaz a tavaszi első fordulóval folytatódik a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a meccsek 14 órakor kezdődnek. A MOL Magyar Kupa selejtezőjében pedig az első kört rendezik.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Hosszú téli szünet után folytatódik a hétvégén a megyei másodosztályú bajnokság, s rögtön egy nagy rangadót rendeznek. Az éllovas Öreglaki Medosz SE a tabellán második helyezett Mezőcsokonya otthonába látogat. A két együttes között mindössze háromegységnyi a különbség, azaz, ha a hazaiak nyernek, akkor pontszámban beérik a legnagyobb riválisukat. Az őszi rajton Kovács Károly vezetőedző tanítványai diadalt arattak, igaz nem volt könnyű dolguk. Hiszen Mátés Balázsék a félidőre kétgólos előnyt harcoltak ki, aztán jött Virágh Patrik István és Valkó Tibor, s a 83. percben már egál volt. A győzelmet jelentő találatot Hilcz János az összecsapás ráadásában, egészen pontosan a 93. percben szerezte. Ezért valószínűleg fűti a csokonyaiakat a visszavágás vágya, s mindent megtesznek majd azért, hogy otthon tartsák a bajnoki pontokat, de ehhez lesz egy-két szava az első helyezettnek is. 
 

A 18. forduló párosítása 
Szombat, 14 óra: Somogyjád SZSE–Kiskorpád SE; Zamárdi Petőfi SE–Dél-Balaton FC; Kaposmérő SE–1926 PSE Fonyód; Balatonszabadi SE–Balatonföldvári SE; Mezőcsokonya SE–Öreglak Medosz SE. Vasárnap, 14 óra: Lengyeltóti VSE–Buzsák KSE; Kaposfői Kiske–Kéthelyi SE; Balatonberényi KSE–Kaposfüred SC; Böhönye KSE–Karád SC. 
 

A góllövőlista élcsoportja 
1. Valkó Tibor Balázs (Öreglak Medosz SE) 21 gól, 2. Rack Róber (Lengyeltóti VSE) 20 gól, 3. Virágh László (Öreglaki Medosz SE) 18 gól, 4. Galgóczi Károly (Dél-Balaton FC) 13 gól, 5. Fenyvesi Márk (Balatonszabadi SE) 12 gól, 6. Bartos József (Kaposmérő SE), Kollár Marcell (Öreglaki Medosz SE) és Németh József Tamás (SZSE Somogyjád) 11-11 gól, 9. Farkas Tamás (Böhönye KSE) és Kiss Péter (Balatonberényi KSE) 10-10 gól, 11. Be­lovics Dominik (Kaposfüred), Herczeg Máté (Dél-Balaton FC), Kuti Sándor (Mezőcsokonya SE), Pántics Szabolcs (Buzsák KSE), Török Richárd (Kéthelyi SE), Vass Alex Adrián (Kéthelyi SE) és Vendriczki Balázs (Mezőcsokonya SE) 9-9 gól.

 
Szombaton és vasárnap rendezik a MOL Magyar Kupa Somogy megyei selejtezőjének első körét, a kiírásra tizennégy egyesület nevezését fogadta el a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának versenybizottsága. A csapatok közül a Somogy megyei elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban éllovas Nagyatád FC-t, illetve a második Balatonlelle SE-t kiemelték, így az első fordulóban tizenkettő csapat feszül majd egymásnak. A sorsolás elkészítésénél figyelembe vették a gárdák tabellán elfoglalt helyezését. Az első fordulót az előttünk álló hétvégén rendezik, a meccsek 14 órától kezdődnek, a másodikat pedig rá egy hétre szintén délután kettő órától. A második játéknapon csatlakozik majd be a két kiemelt, s a párosítások négy győztese jogot szerez a 2022/2023-as Magyar Kupa-indulásra. 
Az összecsapások a kupaszabályok alapján zajlanak majd, azaz egyenes kieséses rendszerben, egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az eredmény, akkor nincs hosszabbítás, hanem egyből a tizenegyesek következnek. 


A nevezett egyesületek: Kadarkút KSK, Balatoni Vasas SE, Balatonlelle SE, Balatonkeresztúr SK, Nagybajomi AC, Marcali VFC, Tabi VSC, Toponár SE, Csurgói TK, Somogysárdi SE, Nagyatádi FC, Juta SE, Segesdi SE, FC Barcs, 

A párosítás. 
Szombat, 14 óra: FC Barcs–Kadarkút KSK, Tabi VSC–Somogysárdi SE. Vasárnap, 14 óra: Segesdi SE–Balatonkeresztúr SK (Csurgón rendezik a mérkőzést), Marcali VFC–Csurgói TK, Toponár SE–Nagybajomi AC, Balatoni Vasas SE–Juta SE. 
 


Fotó: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában