Vízilabda

2022.03.12. 19:25

Izgalmas meccsen döntött rekordot Vindisch Ferenc

Akárcsak a borsodi, a somogyi megyeszékhelyen sem bírt egymással a Kaposvári VK és a PannErgy-MVLC-Miskolc. Az E.ON férfi vízilabda 24. fordulójában, melyben Vindisch Ferenc rekordot döntött ugyanis ismét megosztoztak a pontokon a felek, ami egyiknek sem öröm.

Klein Péter

Fotó: Nemeth_Levente

Nagy reményekkel várta a PannErgy-MVLC-Miskolc elleni bajnokit a Kaposvári VK, amely számára a három ponttal újra elérhető közelségbe kerülhetett volna a legjobb nyolc közé jutás. Surányi László tanítványai ennek szellemében ugrottak medencébe. Az első negyedben azonban nem a kaposváriak szájíze szerint alakult a forgatókönyv. A hazaiak bár Mijic Dávid megúszásgóljával megszerezték a vezetést, de ezt követően fordított a Miskolc, amely rendre kihasználta a KVK védelmének rendezetlenségét, így két góllal is ellépett. Az etap vége előtti másodpercekben bár Aleksa Petrovski szépített, de a második elején Biros Barnabás büntetőjével újra visszaállt a kétgólos vendég előny. Ráadásul, amíg a miskolciak helyenként szép és látványos támadásokkal ostromolták Csoma Kristóf kapuját, addig a hazaiak többször is tanácstalannak bizonyultak az ellenfél kapuja előtt. Mindezek ellenére összejött az egyenlítés a somogyiak számára, sőt az sem zavarta meg őket, hogy Tőzsér Dávid kettős emberelőnyből újra előnyhöz juttatta a Miskolcot, hiszen Kacper Langiewicz a következő támadásból egalizált, így két negyed után minden kezdődhetett elölről.

A fordulást követően Mijic Dávid büntetőjével, majd Dobos Dávid pazar kapufás találatával, illetve Horváth Ákos lövésével már az addigi önmagát minden tekintetben felülmúló Kaposvár tudott három góllal ellépni. Talán ez egy kicsit megnyugtatta a hazaiakat, így Tőzsér Dávid duplájával felzárkózott egy gólra az MVLC.

Az utolsó felvonás így izgulniuk kellett a somogyiaknak, főleg úgy, hogy egy kapitális hiba után Sélley-Rauscher Domonkos kiegyenlített. A folytatásban potyogtak a gólok (négy perc alatt hatszor zörgették meg a hálót a csapatok), szinte minden támadás eredményes volt mindkét kapu előtt, így teljesen nyílt maradt a találkozó az utolsó percekre. Izgalmakban nem volt hiány, ahogy kaposvári kapufákban sem, amelyből, ha legalább egy befele pattan a hazaiak megnyerték volna a mérkőzést. A sportban azonban nincs ha, ráadásul az egykoron a KVK együttesét is erősítő Biros Barnabás fél perccel a lefújás előtt óriási gólt szerzett. A hazaiak azonban nem adták fel, Juhász-Szelei Norbert révén újra visszajöttek a meccsbe, sőt mikor már csak négy másodperc volt hátra, labdát szereztek, de Csiszár Boldizsár védte ifj. Berta József lövését, így maradt a döntetlen (akárcsak Miskolcon), amelynek egyik fél sem örülhetett igazán.

Különleges mérkőzésen van túl a Kaposvári VK játékosa Vindisch Ferenc. A 43 éves pólós ugyanis a Miskolc ellen 621. alkalommal ugrott medencébe OB I.-es mérkőzésen, ezzel pedig megdöntötte Tiba Péter rekordját. Vindisch Ferenc 1996-ban játszotta első OB I.-es mérkőzését a Budapesti Spartacusban, ezt követően pedig a Vasas, a Ferencváros, a Budapest Honvéd, a Szeged, a Debrecen, majd a Kaposvár színiben növelte mérkőzéseinek számát. Egy biztos, különleges pályafutás az övé, amely során a magyar válogatottal Világliga ezüstérmet, klubcsapataival, pedig KEK győzelmet, illetve Magyar Kupa és Szuperkupa elsőséget is ünnepelhetett. A formáját elnézve pedig még ennyi idősen sem kell elgondolkodnia a visszavonuláson, hiszen még mindig az OB I. egyik leggyorsabb játékosa (a Miskolc ellen is mind a négy ráúszásnál elhozta a labdát), a csapatából pedig rendre kiemelkedik teljesítményével. 


 

Kaposvári VK–PannErgy-MVLC-Miskolc 13–13 (2–3, 4–3, 3–2, 4–5)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 300 néző. Vezette: Kovács S., Csizmadia Zs. 

Kaposvári VK: Csoma – Mijic (4), Vindisch, Petrovski (3), Langiewicz (1), Dobos D. (1), ifj. Berta J. (1), Csere: Kakstedter (1), Jajcinovic, Palatinus, Juhász-Szelei (1), Varga B., Horváth Á. (1). Vezetőedző: Surányi László.

PannErgy-MVLC-Miskolc: Hoferica – Sélley-Rauscher (2), Krasznai (1), Biros B. (4), Seman (1), Vismeg Zs. (1), Várkonyi. Csere: Csiszár (kapus), Tőzsér (4), Böröczky, Tanczer, Molnár B. Vezetőedző: Vidumanszky László. 

Gól emberelőnyből: 7/4, illetve 9/4.

Gól kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1

Gól büntetőből: 2/2, illetve 1/1.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában