Birkózás

2022.03.13. 09:00

Két aranyat nyertek a Kasi tehetségei Győrben

Karabulut Serdanhan három, Koleszár Ármin hat esztendeje birkózik a Kaposvári Sportközpont és Sport­iskolában. Mindkét gyermek birkózói gyökerekkel rendelkezik, hiszen az apukájuk is űzte ezt a sportágat, sőt Árminnak a testvére is kasis, így egyértelmű volt, mit fognak sportolni.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Nekem az tetszett meg a birkózásban, hogy irtó sokat kell küzdeni a győzelemért – mondta Karabulut Serdanhan
– Nekem pedig az, hogy nagyon érdekes és látványos fogások vannak, illetve szintén a sok küzdés – tette hozzá Koleszár Ármin
Hétfőtől péntekig mindennap van edzés, melyek általában másfél órásak, s a két ifjú tehetség nagyon szeret a Kasiban edzeni. Kiváló a szakmai háttérük, amely a gyerekek felkészülését segíti, például táplálékkiegészítők, rehabilitáció, masszőr és sportpszichológus. 
– Napokra van osztva, mikor, mit csinálunk, kedden és csütörtökön futunk, a többi nap pedig erősítünk, birkózunk vagy fogást gyakorlunk – fogalmazott Ármin. 
Sok kiemelkedő eredményt értek már el, Karabulut Serdanhan az első versenyén második lett, Koleszár Ármin egy évvel ezelőtt lett országos bajnokságon harmadik, a területi diákolimpián pedig első. De mégis a győri diák II. szabadfogású országos bajnokságra tekintenek vissza nagy örömmel, ahol Serdanhan 29 kilogrammban, Ármin 42 kilogrammban állhatott a dobogó legfelső fokára. 
– A döntő elején izgultam picit, aztán ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre magabiztosabb lettem, s végül összejött a győzelem, az ob aranyéremre – azóta is – a nap minden órájában szívesen emlékezek vissza – emelte ki a Kisfaludy Utcai Tagiskolában tanuló Serdanhan. 
– Nekem a versenyen négy összecsapásom volt, de csak a döntőben izgultam – vette át a szót Ármin, aki pedig a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumban tanul. 
Amikor a céljaikról kérdeztük a két tehetséget, azt válaszolták, olimpiai bajnokok szeretnének lenni, Ármin még azt is hozzáfűzte, túl szeretné szárnyalni édesapját is, aki Európa-bajnoki első helyezett volt. 
Karabulut Serdanhan, Koleszár Ármin felkészítői: Horváth Tamás, Kajtán László, Koleszár Gábor és Takács László vezetőedző. 


 

Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában