Labdarúgás

2022.03.13. 19:28

Megszakadt a Rákóczi sorozata

Fordított a Kaposvári Rákóczi FC ellen a Pápai Perutz FC az NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában. A Veszprém megyeiek ezzel megszakították a zöld-fehérek hosszú veretlenségi sorozatát.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Sopronban elért egy pontnak köszönhetően igen hosszúra, pontosabban nyolcmeccsesre duzzadt a Kaposvári Rákóczi FC veretlenségi sorozata, amit azt tett volna teljessé, ha a zöld-fehérek az elmúlt három döntetlenből legalább egyet megnyertek volna. Ehhez folyton közel álltak, azonban a Kelen ellen megállt a kapu előtti homokban Pintér Norbert lövése, az ETO Akadémia ellen elvették Mayer Milán szabályos gólját, akárcsak a Sopron ellen Vladul Stefanét. A szerencsével tehát nem ápol jó barátságot a Rákóczi, amely a Pápa ellen már szeretett volna fordítani ezen a balszerencsés döntetlensorozaton. Ennek megfelelően már az első percekben letámadtak a hazaiak, akik ezzel zavart támasztottak a vendégeknél, sok labdát szereztek, s korán előnybe is kerültek. A hetedik percben ugyanis Ekker Milán estében készítette le a labdát Grabarics Máténak, akinek tizenhat méteres, ballábás lövése a bal kapufáról vágódott a gólvonal mögé. A gól után a Rákóczi átadta a kezdeményezés lehetőségét ellenfelének, aki ezzel nem tudott mit kezdeni, ahogy a hazaiak sem a kontrákkal, amire berendezkedtek. A meccs így elvesztette kezdeti lüktető iramát, s lassan csordogált tovább, csupán egy-egy pontrúgás után alakítottak ki némi lehetőséget a csapatok. A szünet előtt így mondhatni a semmiből jött a pápaiak egyenlítése. Egy nagy bedobás után többen is próbáltak felszabadítani miután Pogacsics Krisztián vélhetőleg szabálytalanul lökték ki a labda alól, de végül a kifejelt labda Kalász Milán elé került, aki öt méterről lőtt a kapu közepébe.

A fordulás után próbált kilépni abból a kényelmes futballból a Rákóczi, amely a vezetés után jellemezte a csapatot. Erre szüksége is volt, hiszen öt perc elteltével Nagy Zalán kis híján előnyhöz juttatta a Pápát, azonban Pogacsics Krisztián hatalmas bravúrt mutatott be közeli, erős löketénél. A folytatásban férfias adok-kapok alakult ki a középpályán kevés helyzettel. A hajrára viszont újra felpörögtek az események miután egy oldalszabadrúgást követően Németh Bence fejelt a bal alsó sarokba. A Rákóczit felébresztette a találat, azonban csak egy nagy lehetősége volt az egyenlítésre, Gál Mátyás közeli fejesét azonban kitolta Dénes Zsolt, így a Pápa megszakította a Kaposvár veretlenségi sorozatát. 


 

Kaposvári Rákóczi FC–Pápai Perutz FC 1–2 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: Kubicsek (Kulcsár D., Kondákor).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Gál, Lakatos G., Böndi – Mayer M. – Grabarics (Zólyomi, a 74. percben), Pintér N. (Kondor, a 74. percben), Kálmán Sz. (Orsós T., a 80. percben) – Ekker (Vladul, a szünetben), Bíró D. (Borbély Á., a 90. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Pápai Perutz FC: Dénes Zs. – Nagy T., Zsirai, Németh B., Molnár M. – Iványi – Kalász, Katona Cs., Nagy Z. (Mogyorósi, a 89. percben), Márton A. (Jurik, a 66. percben) – Hanzl. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gólszerzők: Grabarics (7. p.), illetve Kalász (a 42. percben), Németh B. (a 77. percben).

Sárga lap: Ekker (a 28. percben), illetve Hanzl (a 60. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában