Quadsport

2022.03.31. 10:47

Mohácsi Zsófia ebben az évben is a csúcsra tör

Erősen kezdődött Mohácsi Zsófia, a 13 éves kaposvári quad versenyző idei szezonja is.

Barkóczy László

Már két versenyen is túl van a fiatal sportoló, és ismét csak a dobogós helyezés jöhet számára szóba. A béri versenyen második, míg a nyírturai versenyen harmadik helyezést ért el.

– Az idei év első bajnoki versenye a Country quad országos bajnokság volt, Béren – kezdte versenyértékelését Zsófia. – A tavaly is használt Honda TRX 400-al álltam rajthoz. Az időmérőn, a harmadik legjobb időt tudtam hozni, ezzel nagyon nem voltam elégedett. Maga a verseny 35 perc és egy körből állt. Egy nagyon nehéz, de technikás pályát jelöltek ki számunkra a szervezők. A verseny nagyon izgalmas volt, hiszen számos baleset és műszaki hiba tarkította. Nem is nagyon örültem ennek, mert versenytársaimat a pályán szeretem volna legyőzni, nem a „depóban”, de technikai sport lévén benne van a pakliban ez is. Így aztán a nap végén fáradtan, de elégedetten, a dobogó második fokára állhattam fel.

 

Pár nap pihenés után, újabb bajnoki futamon indult Zsófia, ezúttal Nyírturán. A Short - track Quad Országos bajnokság I. fordulóját rendezték meg a Turaringen. 

– A híre megelőzte a pályát, nagyon sok legendát halottam már róla – folytatta Zsófia. – Sajnos eddig még nem próbálhattam ki. Nagyon profi, magas színvonalú, egyszerű vonalvezetésű, de rendkívül gyors pálya. 

Már a szabadedzésen és az időmérőn is század másodperceken múlott az első három helyezés. Ez is mutatta, hogy mennyire gyors ez a pálya. 

– Szinte minden egyenseben ötödik sebességben, „tiltásig” tudtuk pörgetni a motorokat maximális fordulatszámig – emlékezett vissza fiatal versenyző. – Nagyon izgultam, hiszen itt próbálhattam ki az új, épített Yamaha verseny quadomat előszőr. Az első futamon, az utolsó körben sajnos műszaki problémám akadt, és csak külső segítséggel tudtam befejezni a futamot. Ezért természetesen a következő rajtjánál az utolsó helyre soroltak vissza. A második futamon is nagy csata volt a második és a harmadik helyért, végül harmadikként fejeztem be. 

Összesítve a junior kategória bronzérmese lett Zsófi a hétvégén. Ezzel is újabb dicsőséget hozva a Kaposvári Autósport Egyesületnek.

Mohácsi Zsófia következő versenye a miskolci salakpályán, a Quad Arénában lesz, ahol hasonló, ha nem jobb eredményekre számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában