Giro d'Italia

2022.03.29. 20:00

Negyven nap múlva rajtol a Giro d'Italia

Bringásokkal volt tele a Kossuth tér kedden kora délután. A megyeszékhely iskoláinak diákjai és a sportegyesületek tagjai is biciklire ültek a jó időben, hogy végig menjenek a Giro d'Italia kaposvári távján.

Trancsik Zsanett

Idén három napot tölt Magyarországon a verseny mezőnye, a harmadik szakaszban május nyolcadikán városunk Kossuth teréről fognak elrajtolni a profi kerékpárosok.

– Óriási lehetőség és hatalmas megtiszteltetés Kaposvárnak, hogy a városunkból indulhat a Giro d'Italia harmadik szakasza, amely majd Balatonfüreden érhet véget – mondta Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere. – A visszaszámlálás alatt több rendezvénnyel szeretnénk bemutatni, megmutatni az egészséges életmódot és kerékpározást, hiszen a város azt szeretné, hogy 2030-ban az egyik legegészségesebb város legyen, ehhez a lakóknak is egészségesnek kell lenniük, amelyhez pedig a sportolás elengedhetetlen.

– Negyven nap van vissza a rajtig, hálás köszönet a Nemzeti Sportügynökségnek – amely a Giro d'Italiával tartja a kapcsolatot – hogy segített abban, hogy Kaposváron elindulhasson a rendezvény, valamint hálás vagyok a Kométa tulajdonosainak is, hogy segítik a városi rendezvényeket és folyamatos támogatója az ilyen eseményeknek – hangsúlyozta az alpolgármester.

A Kossuth téren elhelyeztek egy visszaszámláló berendezést, amely jelzi, hogy hány nap van hátra a verseny rajtjáig. Ezen a negyvenes szám állt, amit már el is vágott a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola két tagja jelezve, már csak harminckilenc nap van hátra a nagy versenyig.

A következő napokban minden délután, fél egykor a visszaszámláló berendezésen újabb szalagot vágnak le egy kisebb ünnepség keretében

– Ilyen rendezvény még soha nem volt Kaposváron és valószínű száz évig nem is lesz, hogy újra a városunkból rajtoljon a Giro d'Italia – emelte ki Péter Attila, aki saját sporteseményeket szervez a megyeszékhelyen.

A mezőny a harmadik szakaszban egyébként kettőszázegy kilométert fognak letekerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában