Úszás

2022.03.02. 19:58

Világkupán bizonyítottak az adorjánosok

Négy érmet is szereztek a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE sportolói a XVI. CMAS Uszonyosúszó Világkupa-sorozat egri állomásán.

Klein Péter

Ebben az évben is Magyarországon, pontosabban az egri Bistkey Aladár Uszodában kezdődött a CMAS Uszonyosúszó Világkupa-sorozat. A Heves megyei város immáron tizenegyedik alkalommal adott otthont a világeseménynek, melyen ezúttal 21 ország 77 klubjának több mint ötszáz sportolója képviseltette magát. A Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE úszói újfent kiemelkedtek a mezőnyből, hiszen egy arany-, két ezüst-, illetve egy bronzérmet szereztek idősebb Kovács László mesteredző tanítványai, amivel az előkelő tizenharmadik helyen zárták a klubok közötti viadalt. 

Az eseményre Egerbe utazott a Nemzetközi Búvár Szövetség Uszonyosúszó Szakbizottságának frissen megválasztott elnöke, a görög Alexandros Xiarchos is, hogy küldöttként felügyelje a verseny lebonyolítását. 


 

A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE érmesei:

Férfi 400 méter uszonyos gyorsúszás: 1. helyezett: Lengyeltóti Bence.

Leány 400 méter uszonyos gyorsúszás: 2. helyezett: Szabó Száva Hargita.

Férfi 200 méter uszonyos gyorsúszás: 2. helyezett: Lengyeltóti Bence.

Férfi 400 méter búvárúszás: 3. helyezett: Semostyán Róbert.


 

Az egri CMAS Uszonyosúszó Világkupa a nyári Világjátékokra való felkészülés fontos állomása volt. Az idei Világjátékokat az egyesült államokbeli Birmingham városában rendezik majd július 7. és 17. között. A Világkupa-sorozat következő állomásának az olaszországi Lignano ad otthont, ahol március 18. és 22. között ugranak medencébe a sportág legjobbjai.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában