Kerékpár

2022.04.05. 10:11

A nagy teveli szökés: három percet vert üldözőire Ábris

A Kaposvári Kerékpáros Klub SE életét a pandémiás helyzet alaposan megváltoztatta a 2020 és a 2021-es esztendőben is. Ám az idén újult erővel vágtak neki az országúti kerékpározásnak a tavaszi szezon kezdetével.

Trancsik Zsanett

Országúti kerékpársport Az idei évben tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Sajó Péter Emlékversenyt, ezennel Somogy megyében is elindult az országúti kerékpáros versenyszezon. Igazi tavaszi időt fogtak ki a kerékpárosok március huszonhetedikén. 

 

Az emlékversenyt mindig a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület szervezi, ám a pandémia miatt legutóbb csak 2019-ben tarthatták meg, de idén újra Szekszárd dombjain tekerhetett a magyar és külföldi versenyzőkből egyaránt álló mezőny. Érdekességképpen a futam rendelkezik a legnépesebb nemzetközi utánpótlásmezőnnyel. 

 

A rajt és a cél – ahogy az eddigi években is – Tevel községében volt, innen egy nagy kört tesznek meg a bringások, amely nem tartalmaz sok sík részt. Tevelből elrajtolva tekertek Bonyhádvarasdra, majd Zomba-Paradicsompusztára, aztán Kisdorogra, ahonnan a kör végére érve egészen a Tevel után található domb tetejéig kellett hajrázni a célbaéréshez. 

 

A Kaposvári Kerékpáros Klubból (K3SE) többen is megmérették magukat, az U15-ben indult Péter-Lichtenberger Ábris, Senior 3-ban pedig Knézics Attila, Zsille Péter és Szerencsés József tekert. 
Péter-Lichtenberger Ábris kemény hajrával a verseny felénél faképnél hagyta a többieket, a szökése pedig annyira sikeres volt, hogy három perc előnnyel érkezett mindenki előtt a célba, így megnyerte az U15-ös korcsoportot. 

 

A Senior 3-as korosztály szinte a célig együtt maradt, kísérleteztek többen is elszakadni a bolytól, de mindhiába, szökést senki sem alakított ki. Zsille Péter többször is próbálkozott, ám a versenyét végül az utolsó domb döntötte el és hatalmas küzdelemmel a harmadik helyen szelte át a célvonalat.

Címkék#kerékpár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában