Röplabda

2022.04.27. 09:47

A nehéz szezon után már bronzérem a tét

Az 1. MCM-Diamant KNRC a negyeddöntős nagy siker után nem jutott be a döntőbe, így a Szent Benedek RA ellenfeleként a bronzérem­ért harcolhatnak.

Trancsik Zsanett

Fotó: Muzslay Péter

A döntőbe jutásért folyó harcban három mérkőzés alatt kapott ki az 1. MCM-Diamant KNRC csapata a Swietelsky-Békéscsabától. Viszont ugyanennyi találkozó alkalmával ütötte ki a Vasas Óbuda is a Szent Benedek RA együttesét, így a kaposváriak a balatonfürediekkel vívhatnak párharcot a bronzéremért. 

– Sajnos a realitás az, hogy a Békéscsaba egy sokkal jobb csapat, ha megnézzük a játékoskeretet vagy az éves költségvetést – emelte ki Lacombe Zsófia, az 1. MCM-Diamant sportigazgatója. – Nem a mi oldalunkon állt az sem, hogy a nyíregyházi túrák után még Békéscsabára is kétszer el kellett menni. Ennek ellenére a lányok próbáltak minden tőlük telhetőt megtenni, remélem, hogy a negyeddöntős nagy siker után ez a három kisebb pofon nem nyomja rá a bélyeget a bronzmérkőzésekre. 
Balatonfüred nincs már annyira messze, a lányok kényelmesen még itthon meg tudnak ebédelni és elég csak utána elindulniuk. Ez így sokkal ideálisabb, mint amikor az ország túloldalán játszottak. 

– A Szent Benedek jó csapat, de sokkal kisebb játék­erőt képvisel, mint a Swietelsky – fogalmazott a sportigazgató. – A Füred is három meccs­ből esett ki a döntőbe jutásért a Vasas ellen, tehát egyértelműen látszik, hogy a Békéscsaba és az óbudaiak kiemelkednek ebben az évben a mezőnyből. Viszont a balatoniaknak nagyon jó a keretük, szépen összeálltak a szezon végére, mindenképp egy kemény csatára számítok. 

Biztosan kiélezett mérkőzéseknek lehetünk szemtanúi, hiszen a két együttes már összecsapott novemberben, ahol igaz, 3–0-ra kaptak ki a somogyiak, de végig szoros volt a találkozó. Illetve még márciusban csatáztak, ott pedig az utolsó, ötödik szett döntötte csak el a meccs sorsát. 

– Egy ilyen nehéz év után hatalmas meglepetés, hogy a legjobb négy között vagyunk, de az még nagyobb elismerés és jó alap lenne a következő szezonra, ha a bronzérmet sikerülne megszerezni – hangsúlyozta Lacombe Zsófia. – Most nagyjából két egyenlő képességű csapatról beszélünk, bár a Fürednek nagyobb forgatási lehetőségei vannak, nekünk meg ebben az évben ez a keresztünk. Ha azt a tüzet és az egymásért küzdést újra elő tudják hozni a lányok, mint a Nyíregyháza ellen, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény bronzcsatát láthatunk majd. 

– Először is csapatszinten rendet kell raknunk a fejekben, hogy ezt a Békéscsaba elleni elődöntőt a helyén kezeljük és mindenki a pozitív energiáit tudja belerakni a következő három–öt mérkőzésbe – mondta Szedmák Réka, az 1. MCM-Diamant játékosa. – Nagyon bízom benne, hogy együtt nagyon szép sikereket fogunk elérni a szezon végére és örülnénk, ha egy bronzéremmel tudnánk ezt megkoronázni. 

A bronzmérkőzés első csatája szerdán 18 órakor kezdődik Balatonfüreden. A második találkozó alkalmával pedig vasárnap a Kaposvár Arénában szurkolhatunk az 1. MCM-Diamant együttesének. A harmadik meccs viszont ismét a Szent Benedek RA otthonában lesz megtartva jövő hét szerdán, szintén 18 órakor. 

Fotó: Muzslay Péter

Címkék#McM diamant

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában