Röplabda

2022.04.26. 09:22

Akkor nyerhetnek csak, ha mindenki tesz is érte

Kedden 17.30 órakor a Kaposvár Arénában folytatódik az egyik fél három győzelméig tartó aranypárharc. A még pénteken rendezett első felvonást a házigazda Bp. Épkar-Pénzügyőr SE nyerte 3–1-re, vagyis mindenképpen egyenlíteni kell(ene) a Fino-Kaposvárnak hazai környezetben.

Fenyő Gábor

A döntő első meccsét a házigazda Bp. Épkar-Pénzügyőr SE nyerte. Most a Fino-Kaposvár csapatán a sor, hogy hozza a kedd esti hazai fellépését. 
– A párharc esélyese a címvédő és háromszoros kupagyőztes Bp. Épkar-Pénzügyőr SE, de szerintem nincs olyan óriási különbség a két társaság között – kezdte Marko Milovanovics, a Fino-Kaposvár 24 éves bosnyák légiósa. – A Pénzügyőr az első meccsen könyörtelenül érvényesítette a hazai pálya előnyét. Most rajtunk a sor, hogy kedden este hazai környezetben, a Kaposvár Arénában egyenlítsünk. Van rá sanszunk, pontosabban lehetőségünk, de csak akkor, ha mindenki a maximumot nyújtja, igazi csapatként játszunk. A GreenPlan Vegyész RC-Kazincbarcika elleni utolsó, ötödik elődöntőre már sokan jöttek ki. A lelkes szurkolók voltak a csapatunk pluszjátékosai. Remélem, most is sokan lesznek a Kaposvár Arénában, s együtt, közösen sikerül legyőznünk a Pénzügyőrt. 
A pénteki első felvonáson a brazil Pedro nagyon eltalálta a szintén brazil Garchetet. Elképzelhetőnek tartja, hogy most Radovics kapja a karmesteri pálcát? 
– Teljesen mindegy, hogy ki kezd majd – folytatta a 26 éves szerb feladó, Nedeljko Radovics, aki januárban csatlakozott a Fino-Kaposvár együtteséhez. – Ha ismét csereként léphetek majd pályára, akkor is természetesen mindent megteszek annak érdekében, hogy minél jobbak legyünk. A legfontosabb, hogy igazi csapatot alkossunk majd a pályán, s győztes együttes tagjaiként vonulhassunk le. Amúgy meg kívánom feladótársamnak, Garchet Hiago Antunesnek, hogy teljesen jöjjön rendbe. 
* * * 
Vasárnap este lapzártakor játszották a Dág KSE–RÖAK-Fino Kaposvár U21-es találkozót, amit a házigazdák nyertek 3–1 (22, –22, 24, 18) arányban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Dág KSE a hetedik, a RÖAK-Fino Kaposvár pedig a nyolcadik helyen zárta az U21-es bajnokságot. 
A június 4-én és 6-án rendezendő U21-es (hatos) döntőben a Szolnoki SPC, a Kecskeméti RC, a Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia és a Székesfehérvári MÁV Előre SC RA mellett még a házigazda Vegyész RC Kazincbarcika, valamint a Bp. Pénzügyőr SE biztosította a helyét. 
 

Marko Milovanovics győztes csapat tagjaként szeretne levonulni a pályáról 
Fotó: Muzslay Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában