Röplabda

2022.04.27. 21:14

Egy leheletnyivel bizonyult jobbnak a Balatonfüred

A bronzmérkőzés legelső találkozóján látta vendégül a Szent Benedek RA az 1. MCM-Diamant KNRC együttesét. Nagyon szoros meccs után végül a fürediek kezében landolt az előny.

Trancsik Zsanett

Izgalmas összecsapást láthattak a balatonfüredi csarnokba kilátogató szurkolók. Itt látszott igazán, mennyire azonos erőt képvisel a két csapat.
Jól indított a Szent Benedek, nem engedte túlságosan közel magához az ellenfelét, viszont a kaposváriak idővel elkezdték a felzárkózást, hat pontot tudtak szerezni zsinórban. Ezáltal a játékuk is agresszívabbá vált, így az SZBRA elbizonytalanodott, több pontot is buktak a sáncaiknál, míg a vendégek blokkjaik kiválóak voltak, ez meg is hozta a szettgyőzelmet.
Ám a továbbiakban a hazaiak akarata érvényesült legtöbbször, a somogyiak belekerültek egy hullámvölgybe, így sikerült az egyenlítés tíz ponttal a balatoni oldalon. A második etap elvesztése után a Diamant nagyobb magabiztossággal lépett vissza a pályára és a fürediek hibáztak többet. A hosszabb labdamenetek végén általában a kaposváriak örülhettek, a Szent Benedek pedig ezt megelégelve felzárkózott, így a mérkőzés során először vette kezdetét az adok-kapok. Ebben a játszmában csupán egy leheletnyivel bizonyult jobbnak a hazai oldal.
A negyedik felvonás elejét a somogyiak uralták, vérszemet kaptak és megtörhetetlennek látszottak. Ám kilenc pont hátrányból az SZBRA megemberelte magát, majd egyenlítettek, ez a vendég egyletet egyre jobban elbizonytalanította. Végül a nagyon szoros, első bronzcsatát a Szent Benedek RA nyerte, így az előny is náluk van.
Folytatás vasárnap 18 órakor a Kaposvár Arénában.
 

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant KNRC 3–1 (19, –15, –26, –21)
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 120 néző. Vezette: Horváth, Árpás.
Szent Benedek RA: Bleicher, Szavovic, Vacsi, Sztijepics, Kiss, Koprivica. Csere: Baksa (liberó), Iosia, Jimerson. Vezetőedző: Dejan Desnica.
1. MCM-Diamant: Grbac, Matics, Wirth, Bashnakova, Szedmák, Lemmens. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Dejan Desnica: – Előnyünk volt, hogy hazai pályán játszottunk, szükségünk volt most erre a támogatásra. Óriási nagy küzdelem volt, jobban védekeztünk, és ez volt az egyik kulcs a sikernek. Nagyon sok labdamenetben millimétereken múlt, hogy ki szerez pontot, a végén azonban jobban koncentráltunk. Kemény lesz a folytatás is.
Vincent Lacombe: – Nem tudom mit mondjak, Balatonfüred jobb volt ma este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában