Fitness

2022.04.26. 10:27

Folytatódik a sikerszéria Kinga számára

Április 23-24-én rendezték Budapesten az IFBB Testépítő és Fitness Magyar Kupát. Szabó Kinga ismét csak nem törte meg sikerszériáját, újra elragadta az első helyet.

Barkóczy László

A fiatal – mindössze 14 és fél éves – lánynak ebben az évben ez már a második versenye. A tavaszi szezont eddig hibátlanul teljesítette. Korábban megnyerte kategóriáját a Marcipán Kupán, és most a rangos IFBB Testépítő és Fitness Kupán is fölényesen nyerte a 2007-es születésűek A kategóriáját.

Mint Szabó Kinga elmondta, ebben az évben egy teljesen új gyakorlattal indul a versenyeken. Új a gyakorlatsor, a zene, és még a fellépőruha is.

– Amikor új gyakorlatok kerülnek bele a programomba, azok sosem lehetnek könyebbek, mint ami már benne voltak. Így most is kicsit nehezítettünk a végrehajtandó feladatokon – mesélte Kinga. 

A fiatal sportoló évek óta csúcson van. Emlékei szerint második helynél hátrább sosem végzett rangos versenyen, és igazán már hibát sem vét. Egy kisebb hibát, mondjuk egy ellépést a gyakorlat közben 0,2 pont levonásával büntetik a bírák, de egy nagyobb hibárt akár több pont levonás is járhat. Ilyenre már több éve nem volt példa.

– A tavaszi szeoznban három verseny vár rám. Ebből kettőt már megnyertem. Májusban még lesz egy IFBB verseny Kaposváron, szeretnék azon is nyerni – mondta el a fiatal bajnok.

Szabó Kinga hamarosan válaszút elé kerül. Vagy marad a Fitness kategóriában a 16+ mezőnyében, vagy átnyargal a Junior Fitness versenyzői közé. Ez utóbbi esetében azonban már pózolni is kell a színpadon, amihez egyelőre nem nagyon fűlik még a foga. Egészen biztos, hogy bármit választ majd, megállja a helyét, és hallunk még róla.

 

Kinga továbbra is soha el nem múló hálával, és túláradó szeretettel beszél azokról, akik hatalmas sikereit lehetővé tették. Így többek közt egyesületéről a Bakó-Sas Fitness Se-ről, és edzőiről és felkészítőiről, név szerint Pruckner Sas Médea, Szrnka Vanessza és Bíró-Forgács Petra.

Címkék#fitness

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában