Kerékpár

2022.04.20. 08:51

Huszonkét kilométeres távot teljesítenek a kerékpározók

Május nyolcadikán indul a Giro d’Italia harmadik szakaszának rajtja Kaposvár Kossuth teréről.

Trancsik Zs.

A szervezők a nagy napig színesebbnél színesebb eseményeket rendeztek a városban, amióta felállították a főtéren a visszaszámláló berendezést, amely negyven naptól számol vissza. Azóta minden nap 12.30 órakor mindig más vágja le az újabb centit a berendezésről. 


A legelső eseményen, amikor leleplezték a visszaszámlálót, akkor az iskolákból diákok és a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolából jöttek sportolók, akik biciklijükkel letekerték a Giro kaposvári szakaszát. De az eddigi legnagyobb rendezvény az április kilencedikén megtartott Giro d’Italia családi roadshow-jának legelső állomása, amelyet szintén a Kossuth téren tartottak Till Attila és Dina Márton, profi kerékpárversenyző személyében. Aznap több kerékpártúrát is szerveztek. 


Ezúttal az egymást követő két vasárnap a K3SE Kaposvári Kerékpáros Klub Sport­egyesület, a város és a Giro 2022 magyarországi szervezőivel közösen szeretnének minél több kerékpárosnak lehetőséget biztosítani, hogy átéljék az igazi Giro-élményt. 


Április huszonnegyedikén, a körverseny előtt két héttel minden típusú kerékpárosnak szerveznek egy huszonkét kilométeres rövid távot, amelyet túratempóban tekerhetnek le. Kerékpározási tudástól, szinttől függetlenül együtt járják be a Giro kaposvári szakaszát, ennek a megtételére több mint egy órát szánnak. Ez nem verseny, hanem inkább egy túra, hiszen a cél az, hogy együtt, biztonságban és jó hangulatban biciklizzenek a résztvevők. 13.30 órakor gyülekezhetnek az érdeklődők a főtéren. 


Május elsején, csupán egy héttel a rajt előtt pedig egy ötvenöt kilométeres középtávot rendeznek az országúti kerékpárosok számára Kaposvártól Nagybajomig. Trancsik Zs. 
 

 

Címkék#kerékpár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában