Lovastorna

2022.04.09. 16:32

Kaposvári aranyérmek az év első lovastornáján

Az elmúlt két esztendő bizonytalansága után az idén végre a tervek szerint indulhatott a versenyszezon a lovastornászok számára.

Molnár Gábor

A lovastornaszakág és a versenyzők is nagy reményekkel érkeztek Kaposvárra, az év első megméretésére. Az idén különösen fontos a tökéletes formaidőzítés, hiszen július végén Kaposvár ad majd otthont a lovastorna-Európa-bajnokságnak junior és fiatal lovastornász kategóriákban. 
– A Tavaszi-kupa remek lehetőséget kínált a versenyzők értékelésére a nemzetközi versenyszezon előtt – tájékoztatott Villányi Krisztina, a Lovasakadémia Sport Club edzője. – A tornára tíz egyesület nevezett, és a nemzetközi versenyekre készülő sportolók mind ott voltak a rajtnál. 
A Lovasakadémia SC versenyzői is felkészülten várták a megméretést, és szépen teljesítettek a kategóriákban. – Különös öröm a mezőnyben legfiatalabb Péter Ella győzelme a juniorlányok között, és a kaposvári juniorcsapat első helyezése, hiszen a nyári kontinensviadal versenyszámaiban végeztek az élen – tette hozzá a Lovas­akadémia Sport Club trénere. – Ha a további hazai és nemzetközi versenyeken is sikeresen helytállnak, akár mindkét egység képviselheti majd Magyarországot és Kaposvárt a júliusi Európa-bajnokságon. 
Aranyérmes: Lovasakadémia SC juniorcsapata (PM Star Lady, 5,735 pont); Péter Ella (juniorlányok – Juventus, 6,323 pont); Kászonyi Luca-Biczó Boglárka (lépés páros 2. – Autómata, 6,575 pont). 

Ezüstérmesek: Somogyi Eszter (szeniorlányok – Herceg, 6,449 pont); Lázár Noémi (childrenlányok – Juventus, 5,916 pont), Nagy István (amatőr műlovas 2. korcsoport, 4,860 pont). 

Bronzérmes: Szita Eliza (B-kategória – Amira, 6,251 pont). Szebényi Lili (B kategória – Amira, 5,967 pont) a 4., Biczó Boglárka (C kategória, 5,856 pont) pedig az ötödik helyen végzett a Kaposváron rendezett lovastornán. Molnár G. 
 


Fotó: Szita Richárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában