Röplabda

2022.04.12. 10:35

Lendületes játék kell a bajnoki éllovas ellen

Kedden startol a női röplabda Extraliga elődöntője, a legelső összecsapáson az 1.MCM-Diamant KNRC találkozik az alapszakaszgyőztes Swietelsky-Békéscsabával.

Trancsik Zsanett

A másik párharcban a Vasas Óbuda és a Szent Benedek RA mérkőzik meg a döntőbe kerülésért. 
– Volt egy két és fél-három hetes szünetünk, így nagyon nehéz továbbvinni azt a lendületet, amely a negyeddöntőben volt ránk jellemző – mondta Lacombe Zsófia, az 1.MCM-Diamant KNRC sportigazgatója. – Ettől függetlenül a csapatnak szüksége volt a négymeccses nyíregyházi megméretés után egy kis pihenésre, hiszen taktikailag is fel kell készülni, mert egy nagyon erős, alapszakaszgyőztes Békéscsabával fogunk találkozni. 
A Swietelsky csapatával még novemberben és februárban találkozott a Diamant az alapszakasz keretein belül, mindkét összecsapáson egy szettet sikerült rabolni a kaposváriaknak az éllovastól. 
– Stabilabb csapatnak tartom a Békéscsabát a bajnokságban jelen pillanatban, de a februári meccs óta egyénileg és csapatszinten is sokat fejlődtünk, hiába kaptunk ki kétszer 3–1-re – fogalmazott a sportigazgató. – Mostanra már színvonalasabban és pontosabban röplabdáznak, mint akkor. 
A formaidőzítés is jól sikerült, hiszen a legfontosabb pillanatokban voltak magabiztosak és agresszívak a somogyiak a negyeddöntő mérkőzésein, nem kerültek hullámvölgyekbe. 
– Az első bajnoki találkozóra aznap, kedden fogunk utazni, nyilván nem véletlen, hogy a pályaelőny azé, aki előkelőbb helyen zárta az alapszakaszt – hangsúlyozta. – Nem feltétlen az utazás miatt van előnyben a házigazda csapat, hanem a hazai közönség és az otthoni pálya is plusz erőt jelent. 
– Nem nyugodhatunk meg az elődöntői kvalifikációval, hiszen továbbra is vannak elvárásaink, de figyelembe véve, hogy honnan indultunk, nagyon szép eredmény Magyarország négy legjobb csapata közt lenni tíz játékossal – emelte ki Lacombe Zsófia. – Nekünk most az a feladatunk, hogy a lehető legjobban taktikailag és fizikálisan is felkészültek legyünk Békéscsaba ellen. 
Budai Viktória végül nem került be az U19-es szűkített keretbe, így az 1.MCM-Diamant KNRC teljes létszámmal készül a bajnoki elődöntőre. T. Zs. 

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában