Röplabda

2022.04.19. 09:49

Még nagyobb az előny a Swietelsky csapatánál

Trancsik Zsanett

Kaposváron csapott össze nagypénteken az 1. MCM-Diamant KNRC a Swietelsky-Békéscsaba ellen a női Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén. Bár kiélezettebb küzdelmet hozott a párharc, nem sikerült győzelemre váltani. 


Nem volt kérdés, ezt a találkozót a Swietelsky irányította, míg a Diamant csak néhányszor szólt bele az állásba vagy épp fordítottak azon, de maradandót inkább a harmadik játszmában okoztak, amelyben sokan azt hihették, hogy ismét meglehet a szettgyőzelem, mint az első bajnokin. Ám ezúttal a bravúr elmaradt. 


Az előző találkozói babona sem vált be, miszerint aki megszerzi az etap első pontját, azé a győzelem. Az első és harmadik felvonásban is a kaposváriaké volt az első egység, de a siker nem történt meg. Ezt segítette a tény, hogy a békéscsabaiak blokkjai ismét nehezen voltak áttörhetők, illetve a hazai oldal stresszesen játszott, amely kellemetlen hibákhoz vezetett. 


A második játszmában a somogyiak összeszedettebben és agresszívabban röplabdáztak, ám a hosszabb labdameneteket a viharsarkiak tudták érvényesíteni, amely egyre jobban keserítette el mind a játékosokat, mind a szurkolókat. Mindezek ellenére a Diamant jelesre vizsgázott a küzdeni akarásból, de ez nem volt elég, a vendégek jobban lendületben maradtak a véghajrában. 
A harmadik felvonás hasonlított az első mérkőzés harmadik etapjára, ahol a kaposváriak elhúztak ellenfelüktől, majd megnyerték a szettet. A felállást egy darabig tartani tudták, ám a csabaiak kiegyenlítettek és át is vették a vezetést, a somogyiak mestere, Vincent Lacombe pedig rögtön gazdagodott egy figyelmeztetéssel. Az egész elődöntői párharc során talán ez a játszma volt a legkiélezettebb, végig ott volt a remény, hogy a Diamant még javíthat, de végül az előny és a győzelem is a Swietelsky kezében landolt. 


Folytatás kedden 18 órakor Békéscsabán. 


1. MCM-Diamant KNRC–Swietelsky-Békéscsaba 0–3 (19, 20, 21) 
Kaposvár Aréna, 350 néző. Vezette: Tillmann, Sík. 
1. MCM-Diamant: Matic (9), Wirth (1), Bashnakova (11), Szedmák (10), Lemmens (10), Grbac (5). Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe. 
Swietelsky-Békéscsaba: Bodnár (5), Kornienko (5), Klisura (16), Pekárik (7), Drpa (16), Glemboczki (10). Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári (-). Vezetőedző: Tóth Gábor. 
Vincent Lacombe: A Békéscsaba ma a játék minden elemében jobbnak bizonyult, védekezésben és támadásban is. Kritikus helyzetekben jobb döntéseket hoztak a teljes meccs alatt. 
Tóth Gábor: – Az eredmény ellenére szorosabb mérkőzés volt, mint az első. Támadásban pontatlanok voltunk, viszont mindezt nyitásfogadásunk kompenzálta, valamint a fontos pillanatokban nem remegett meg a kezünk és helyén volt a szívünk. 

Fotó: Muzslay Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában