Röplabda

2022.04.07. 10:41

Nehéz ütközet vár a Kaposvárra

Csütörtökön 19 órakor játsszák a borsodi városban a Fino-Kaposvár–GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika férfiröplabda-bajnoki elődöntő második felvonását, a párharc az egyik fél három győzelméig tart.

Fenyő Gábor

A 2021/2022-es bajnoki szezonban eddig ötször feszült egymásnak a két csapat, s az összmérleg alapján a kaposváriak állnak jobban. A bajnoki alapszakaszban az októberi bajnoki rajton hazai pályán sima 3–0-ra nyertünk, januárban pedig a barcikai visszavágón nagy csatában 3–2 arányban alulmaradtunk. Ugyancsak januárban a Magyar Kupa elődöntőjében találkoztunk, s hiába nyertünk 3–0-ra idegenben, a kaposvári visszavágón – bár több továbbjutást érő játsz­malabdánk is volt – fordítani tudott a Vegyész, s ők ünnepelhettek az összecsapás után. Pár napja a bajnoki elődöntő első felvonását a Fino nyerte hatalmas, 144 percig tartó adok-kapokban a Kaposvár Arénában, amelynek a sorsát végül a 14 (!) játszmalabda döntötte el. 

 

– Nehéz ütközetre, kemény és kiélezett csatára számítok Kazincbarcikán – mondta Bozóki Bence, a Fino-Kaposvár rangidős játékosa, a somogyiak liberója és csapatkapitánya. – Már az első kaposvári meccsen is nekünk állt a zászló, aztán a kétpontos előnyünkből ők csináltak játszmalabdát. Persze, vannak előérzeteim, de ezeket nem szeretném megosztani másokkal. 

 

– A tervek szerint csütörtökön reggel 7 órakor indulunk Kazincbarcikára, s közbeiktatunk majd egy-két pihenőt. Természetesen nagyon szeretnénk győzni Kazincbarcikán, majd jövő héten hétfőn este a harmadik meccsen a Kaposvár Arénában is, de most csakis a csütörtök esti fellépésre fókuszálunk – folytatta a 28 éves Bozóki Bence, a Fino-Kaposvár 33-szoros válogatott játékosa. 
A másik elődöntőt, a Bp. MAFC-BME–Bp. Épker-Pénzügyőr SE-találkozót szerdán este 20 órakor játszották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában