Labdarúgás

2022.05.15. 20:10

A kapufán múlott a Rákóczi sikere

Egy pontot szerzett a Puskás Akadémia FC második csapata ellen a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 36. fordulójában.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A bajnokság egyik legjobb formájában lévő együttesét, a Puskás Akadémia FC második csapatát fogadta a hazai pályán november óta nyeretlen Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek szerették volna megszakítani ezt a rossz sorozatot, bár a mérkőzés nem ennek szellemében kezdődött. A felcsútiak már az első percben megszerezhették volna a vezetést, de Gál Mátyás az utolsó pillanatban megelőzte Rabi Dánielt, s kivágta a labdát, majd nem sokkal később Magasföldi József lövése szállt fölé. Ezt követően pedig Kocsis Dominik bombaerős lövését fejjel blokkolta Gál Mátyás. A Rákóczi védőjét ezt követően percekig ápolták, de vissza tudott térni a pályára, igaz csak kevés időre, hiszen a 18. percben Czuczi Péter érkezett helyette. A Kaposvárnak így szerkezetet is kellett váltania, a háromvédős hadrendet kényszerből négyvédősre cserélte Nagy Tamás, a Rákóczi mestere. A mérkőzés képe ettől nem változott, továbbra is a vendégek uralták a meccset, a hazaiak csak ritkán jutottak el a felcsúti kapuig. Igaz, az első lehetőségüket kis híján gólra váltották a zöld-fehérek, Kálmán Szilárd középre gurítása után ugyanis Ekker Milán csak kevéssel perdített a jobb alsó sarok mellé. Az első fél óra után Kálmán Szilárd két ígéretes lövéssel is jelentkezett, előbb átlövésből próbálkozott, ami nem sok gondot okozott Kiss Ágoston kapusnak, majd szabadrúgásból veszélyeztetett, ami a jobb oldalhálóba csapódott. Ekkor már kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, s a játék jobbára a középpályán zajlott, így kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. 

 

A második félidő elején felpörgött a mérkőzés, sőt az 52. percben mind a két csapat gólt szerezhetett volna. Bíró Dominik tört be jó csellel a tizenhatoson belülre, de szerelni tudták, a labda azonban Kálmán Szilárd elé került, aki tíz méterről nagy erővel, kissé balról lőtt, Kiss Ágoston kapus nagyot védett. Ebből viszont kontrázott a Puskás II., Kocsis Dominik lövését Pogacsics Krisztián bravúrral védte. A kaposváriak erre a játékrészre átvették az irányítást, a felcsútiak pedig beszorultak a kapujuk elé. 

A hajrára viszont ismét kiegyenlítődött a mérkőzés, melynek megnyeréséhez a hazaiak álltak közelebb. Az utolsó percekben ugyanis Bíró Dominik beadására Pintér Norbert érketett, de csak estében tudta kapu felé terelni a labdát, így Kiss Ágoston kiütötte a bal alsóból. A szöglet után is csak centik hiányoztak a hazai találathoz, hiszen Jancsó Buda remekül ugrott fel, de fejese levágódott a bal kapufáról. Így nem szakadt meg a Rákóczi hosszú, hazai nyeretlenségi sorozata. 

 

Kaposvári Rákóczi FC–Puskás Akadémia FC II. 0–0

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 250 néző. V.: Hartung (Szkrajcsics, Bizderi).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos G., Gál (Czuczi, a 18. percben), Böndi – Borbély Á. (Harsányi, a 85. percben), Kondor (Jancsó B., a 85. percben), Mayer M., Kálmán Sz., Bíró D. – Pintér N., Ekker (Szederkényi, a 65. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Puskás Akadémia FC II.: Kiss Á. – Szin, Krpic, Fodor M., Nahirnij – Czár R., Kocsis D. – Weslen Junior, Magasföldi, Javhenyij (Kapus, a 85. percben) – Rabi (Dusinszki, a 65. percben). Vezetőedző: Nagy Ádám.

Sárga lap: Lakatos G. (az 54. percben), Nagy Tamás (a 90. percben – kispadról), illetve Szin (a 88. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában