Motocross

2022.05.17. 20:58

A meleg sem állította meg a motorosokat a Zselicben

A hétvégén tartották a Magyar Enduro Bajnokság első két fordulóját a zselickislaki katlanban. A versenyzőket hátráltatta a nagy meleg, ám sokan ennek ellenére elégedetten térhettek haza.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A hétvégén ismét a zselickislaki katlanban rótták a köröket a motorosok a FULL-GAS LS2 Magyar Enduro Bajnokság és Kupasorozatának első két fordulóján Tóth László szervezésével. Ez a Magyar Motorsport Szövetség által kiírt országos bajnokság, az idén most tartották az első két futamot. A versenyzők igazán meleg, száraz időt fogtak ki a körözésre, zavartalan napsütésben volt részük. 

 


Több mint száz sportoló vett részt a versenyen I., II. és III. osztályban, veterán, superveterán, illetve három gyermekkategóriában, az úgynevezett Kadetben 85 és 65 köbcentis kategóriában. Lady kategóriát is rendeztek, így egy hölgyversenyző indulhatott. A versenyzőket hármasával rajtoltatták percenként. 


– Egy nagyon jól előkészített verseny volt, dicsérték a versenyzők is, ám nagyon elfáradtak és a meleg is hirtelen jött – mondta Tóth László, a verseny főszervezője. – Elég technikás pályát sikerült összerakni, nem volt idő pihenni, de a többség elégedetten távozott, tetszett nekik a pálya meg a rendezés is. 


Az Enduro egy kicsit az autós raliversenyhez hasonlít, a pálya 220 kilométer hosszú volt összesen, a versenyzők egymás után négy-öt kört tettek meg, körönként huszonöt kilométert. Kettő gyorsasági szakasz volt, az egyik a zselickislaki crosspályán, a másik szinte azzal szemben, a honvédségi gyakorlótér erdőjében, ahol a verseny nagy része zajlott, ott mérték az időket is. Adott időre, hetven perc alatt kellett körbe érni, ám sem előbb sem később nem érhettek be, különben hibapont járt. Fél órát lehetett késni, ha addig sem sikerült teljesíteni a távot, akkor kiesett a versenyző. 
– Egy hosszabb távú terepversenyt kell elképzelni, egy nap öt-hat órát motoroztak a sportolók és durván száz-százhúsz kilométert tettek meg összesen – hangsúlyozta Tóth László. – A versenyen a hőmérséklet elég meleg volt már a versenyzőknek, több por is volt, az ideális hőmérséklet a motorosoknak tizenöt, maximum húsz fok lenne. Az enduro kitartást jelent, amely jól tükrözi, hogy bármilyen időjárási körülmények között kitartónak kell lenni. 
A Magyar Enduro Bajnokság következő fordulóját pünkösd hétvégéjén tartják Szlovákiában. 
 


Fotók: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában