Labdarúgás

2022.05.26. 10:29

Bajnok lett a Bányász U16-os csapata

Molnár G.

A Somogy megyei U16-os bajnokság Északi csoportjában a Kaposvölgye LUE csapata elleni győzelemmel, egy fordulóval a bajnokság zárása előtt, megszerezte a bajnoki címet a Siófoki Bányász SE U16-os csapata. 

– Mivel a 2006-os korosztályban kevés játékossal rendelkeztünk, a klub szakmai vezetése a nyáron úgy döntött, hogy az U16-os együttest a megyei bajnokságba nevezi be, hogy játék és versenyzési lehetőséget biztosítsunk azoknak a fiataloknak, akik az U17-es és az U15-ös korosztályban ritkán jutottak szóhoz az MLSZ Regionális bajnokságaiban – nyilatkozta Tóth Csaba edző. – A csapatot tehát elsősorban 2006-os és 2008-as születésű játékosok alkották. Szakmailag nagyon jó döntés volt az indulás, hiszen ezek a játékosok is mérkőzéstapasztalatot szerezhettek, és hétről hétre mérkőzésterhelést kaptak. A tavaly őszi kezdéshez képest tavasszal egyre érettebb játékot láthattunk a fiataloktól. A jövőre nézve rendkívül fontos, hogy egyetlen játékos se essen ki a ritmusból, s egyet se veszítsünk el, hiszen a korosztályváltásnál ilyenkor hátrányba kerülhetünk. 
A Balaton-partiak 16 mérkőzésből tizenötöt megnyertek, ők lőtték a legtöbb gólt és várhatóan hatpontos előnnyel végeznek a második Kaposvölgye előtt. 

– Mivel ez a csapat két külön korosztállyal edzett, gondot jelentett, hogy nem szoktak össze – tette hozzá Tóth Csaba. – Ennek ellenére, mivel minden játékos a tudása maximumát igyekezett nyújtani, és a klub korosztályai egységes, egymásra épülő szakmai program alapján készülnek, a játék egészen tetszetős és hatékony volt. Tavasszal a legjobb teljesítményünket a Balatoni Vasas elleni városi rangadón nyújtottuk, ahol olyan iramot diktált a két fél, amely a regionális bajnokságban is a becsületükre vált volna. 

Kiemelkedett még a Kaposvölgye elleni tavaszi idegenbeli, és a Marcali elleni őszi hazai mérkőzésük. 
– Ebben a bajnokságban rendszeresen pályára lépett játékosaink közül a legjobb teljesítményt talán Kovács Botond, Kovács Ákos és Kovács Gyula nyújtotta – hangsúlyozta az edző. – Utóbbi játékos 33 gólig jutott, ezzel a bajnokság második legeredményesebbje lett. De minden pályára lépett játékost dicséret illett, hiszen a mérkőzéseken kivétel nélkül méltóképpen képviselték a Siófoki Bányászt. 
Nehézséget jelentett a mérkőzések időpontjának összehangolása, hiszen hétvégente az edzők – Szentiványi Gábor és Tóth Csaba – más csapatok mérkőzésein voltak érdekeltek. De az ellenfelek és a szövetség is rugalmasan állt a módosításokhoz. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában