Diákolimpia

2022.05.23. 10:43

Csapó Gábor és Varga Péter tanítványai a nyolc között

Fenyő Gábor

A kosarasoknál is érdekelt lesz kaposvári csapat az országos diákolimpiai (nyolcas) döntőben, miután a Csapó Gábor Vilmos vezényelte Toldi Lakótelepi Tagiskola III. korcsoportos fiú társulata a dombóvári elődöntőben kiharcolta a részvételt. Ugyancsak finalista lett a Varga Péter irányította toponári tagiskola szintén III. korcsoportos fiúröplabda-együttese. 

A toldisok az első mérkőzésüket a solymári Fészek Waldorf Általános Iskola ellen játszották, amelyet szoros meccsen legyőztek. Az első hely sorsáról döntő találkozón a pécsi Református Általános Iskolával találkoztak, s fölényes diadalt arattak. 

– Különösen a második, pécsiek elleni találkozón játszottak fantasztikusan a fiúk, mondhatni egymást múlták felül a pályán. Nem is kellett végigjátszanunk a rendes játék­időt: miután elértük a 40 pont különbséget, így a szabályok értelmében befejeződött a találkozó – mondta érthető elégedettséggel és büszkeséggel Csapó Gábor Vilmos, a Toldi Lakótelepi Tagiskola testnevelője. 

A megyei ezüstérmes, ugyancsak Csapó Gábor Vilmos vezényelte Toldi IV. korcsoportos fiú­alakulata Oroszlányba volt hivatalos, ahol előbb a házigazdáktól kaptak ki (93–73), majd a csoport harmadik helyéért játszott találkozón fölényesen verték a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskolát (105–64). 

A Dross Zoltán vezette kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola két fiúcsapata is érdekelt volt az országos elődöntő(k)ben. A III. korcsoportok hazai környezetben legyőzték a zalaegerszegieket (80–48), majd utána kikaptak a körmendiektől (74–34). A IV. korcsoportosoknál a Csokonai utazott Körmendre. Első meccsükön nagy csatában három ponttal (77–74) jobbnak bizonyultak a Kozármislenynél, a házigazda körmendi Olcsvai-Kiss Zoltán Általános Iskola egyletével azonban most sem boldogultak: a vége 91–66 lett. 

A toponári tagiskola III. korcsoportos fiú röplabdázói hazai környezetben vették sikerrel az országos elődöntőt. Varga Péter tanítványai előbb a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskolát, majd a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolát verték meggyőző fölénnyel, s így biztosították helyüket az országos diákolimpiai fináléban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában