Giro d'Italia

2022.05.27. 09:15

Ilyen élményben még nem volt része a mezőnynek

MW

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a Giro d’Italia harmadik szakaszáról, amely a Kossuth térről startolt. Valamint szót ejtett arról, milyen mozgáslehetőségeket biztosítanak a városban. 
A verseny kaposvári rajtja már 2019 óta tervben volt a polgármesternek és a Kometa 99 Zrt. tulajdonosának, Giacomo Pedranzininek is. Elméletben sikerült is megvalósítani a tervet, ám 2020-ban a világjárvány közbeszólt. A városban azóta harminckét kilométernyi új bicikliút épült, a Deseda-tavat megkerülő kör lett az év kerékpárútja, így sikerrel jártak, hogy a főtérről induljon a harmadik szakasz. A polgármester szerint sikerült az igazi, olasz fesztiválhangulatot létrehozni a verseny napjára. 

– Lehetek elfogult magunkkal, de az olaszok is azt mondták, hogy ilyen élményben még nem volt részük, a Kossuth tértől egészen Balatonfüredig végig rengetegen szurkoltak – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. 
A körverseny jól illeszkedik a város 2030-ig szóló sportkoncepciójába. Ezzel kapcsolatban élethosszig tartó mozgást kínálnak, hiszen szeretnék, hogy a gyerekek megkedveljék a mozgást, legyen természetes része az életüknek. Évente nyolcszáz gyerek szerezte meg gyors és hátúszásban a kellő vízbiztonságot, az Úszó Nemzet Program által ez 1100 gyerekre nőtt. Ötvenkét bejegyzett szabadidős sportegyesület működik 2703 sportolóval. Kilenc sportágban van utánpótlás-szakosztályuk és négy utánpótlás-nevelő intézményük. 

– Az egyik legjelentősebb sportinfrastruktúrát hoztuk létre, mindenünk van, amire szükség lehet, hogy országos bajnokságokat, európai és világeseményeket rendezzünk – emelte ki a polgármester. – Az úszók több országos bajnokságot bonyolítottak le, a Kaposvár Arénában válogatott kosárlabdameccsekre került sor, s ott játsszák a bajnoki meccseiket a férfi és női röplabdázók, valamint a férfi kosarasok is. 
Kaposvár férfi röplabdacsapata ezüstérmes lett, a nők a negyedik helyen végeztek, viszont a kosárlabdázók nem jutottak be a rájátszásba, a pólósok pedig a kilencedikek lettek. – Úgy tudunk csak egészséges város lenni, ha a sport és a mozgás lehetőségét mindenki megkapja – hangsúlyozta Szita Károly. 


Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában