Kézilabda

2022.05.19. 19:55

Kettős rangadó Bogláron: a lányok a Békéscsabát, a fiúk a Veszprémet fogadják

Az újonc NEKA férfi együttese a remek formában lévő Magyar Kupa–győztes, a bajnokságot veretlenül vezető, Bajnokok Ligája Final Four részvevő Telekom Veszprémet fogadja pénteken 18:00 órakor. A felvezetést ehhez az élvonalba jutott NEKA lányok adják, akik a EUbility Group-Békéscsabai ENKSE együttesét látják vendégül 15:30 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Nagyüzem lesz Balatonbogláron kettős rangadóval; előbb a NEKA élvonalbeli tagságot kiharcoló női csapata játszik a szintén feljutó, az NBI/B felsőházi rájátszását megnyerő Békéscsaba ellen, majd a férfi együttesük összecsapása következik a világelithez tartozó Telekom Veszprémmel. A kettős rangadót hatalmas érdeklődés övezi, elővételben eddig több mint 600 jegy talált gazdára.

Bohus Bea "lányai" egyetlen, komáromi verséggel zárták az alapszakaszt, a rájátszás azonban nem indult túl jól számukra, az első hat bajnokiból csak egyet tudtak megnyerni, ám a végén nagy hajrát nyitottak három győzelemmel. A legutolsó volt a legfontosabb, hisz az előttük álló Eszterházy SC egri otthonából hozták el a két pontot. A következő szezon rendkívüli lesz a NEKA életében, hisz két élvonalbeli együttesük lesz. A lányok feljutása mellett ugyanis férfi vonalon Temesváriék megőrizték első osztályú tagságukat már három fordulóval a vége előtt. Ha hozzátesszük, hogy mindezt csak magyar játékosokkal, a mezőny legfiatalabb játékoskeretével, akkor még inkább megsüvegelendő ez a teljesítmény. A Telekom Veszprém elleni bajnoki egyfajta jutalomjáték lesz számukra, hisz teher nélkül játszhatnak, saját közönség előtt egy a világelithez tartozó klub ellen. Az utóbbiak szerdán még Ålborgban léptek pályára Bajnokok Ligája találkozón, ahol kettővel kikaptak ugyan, ám így is – összesítésben ötgólos győzelemmel (71–64) – továbbjutottak a kupasorozat legjobb csapata négy közé. A vereség ellenére – mely a továbbjutás szempontjából lényegtelen volt – nagy formában vannak, hisz ezt megelőzően február huszonnegyedikén, Barcelonában kaptak ki, tizenhétmeccses veretlenségi szériában voltak, pedig játszottak többek közt a Kielcével, a PSG-vel és kétszer a Pick Szegeddel, az egyik siker utóbbiak ellen Magyar Kupa sikerhez segítette őket.

A balatoniak a már kiesett KTE-Piroska Szörp otthonában elszenvedett vereséggel a hátuk mögött fogadják Lékaikat. – Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettünk volna, úgy mentünk oda, hogy két ponttal térünk vissza Balatonboglárra, de a teljesítményünk nem az igazi volt – mondta arról a bajnokiról Krakovszki Bence a klub közösségi oldalán. Még finoman is fogalmazott, hisz a szezon második leggyengébb támadójátékát produkálták a már az élvonaltól búcsúzó, szerény(ebb) képességű ellenfelük otthonában, huszonkettőnél kevesebbet, csak egy hazai, Balatonfüredi KSE elleni találkozón értek el. A mérkőzést nyolc technikai hibával és öt eladott labdával fűszereztek. – Lehet, hogy kicsit megnyugodtunk már, hogy bennmaradtunk – tette hozzá Krakovszki Bence, aki személy szerint élvezi, hogy ilyen játékosok ellen tud játszani, szerinte ez mindenkinek egy plusz, hogy megmutassák, ők sem olyan rosszal. – Felszabadultan kell játszanunk és nem szabad úgy hozzáállni, hogy semmi esélyünk sincsen.  

A két klub őszi meccsén tizenhéttel nyertek otthon a bakonyiak Nilsson nyolc góljával, ám most nehezebb dolga lesz a balatoniaknak, hisz az akkori keretükből Draskovics és Szeitl eligazolt, Kovács pedig megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában