Lovassport

2022.05.24. 10:09

Lóháton mutatták be látványos produkcióikat

Elfoglalták a toponári Lovas­akadémiát a lovastornászok egészen négy napon keresztül a CVI nemzetközi lovastorna verseny alkalmából. A megméretésről csupa pozitív visszajelzést kaptak a szervezők.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Róbert

Csütörtöktől vasárnapig tartották a CVI Kaposvár elnevezésű nemzetközi lovastorna versenyt. A nemzetközi megméretést évente rendezik Magyarországon, az utóbbi években a Nemzeti Lovarda tartotta, Kaposváron pedig több mint négy éve volt utoljára. Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ukrajna, Olaszország, Norvégia, a Dél-Afrikai Köztársaság, Argentína és Finnország versenyzői is rajthoz álltak a júliusi – szintén kaposvári – junior Európa-bajnokságra, illetve Dániában a felnőtt világbajnokságra való kvalifikációért. 

– Eredetileg háromnaposra terveztük a versenyt, de annyi nevezés érkezett, hogy négynapossá kellett nyújtani – mondta Villányi Krisztina, a CVI Kaposvár rendezője. – Kellemesen meglepett minket a sok nevezés, jó főpróba volt a megméretés az Európa-bajnokság előtt, amelyet július utolsó hetében rendezünk szintén a Lovasakadémián a junioroknak, illetve a fiatal lovastornászoknak. Az a hét még ki fog egészülni egy CVI versennyel gyermek- és felnőtt kategóriában, amely azt jelenti, hogy a teljes korosztálya itt lesz Kaposváron a lovastornamezőnynek. 

A verseny csütörtökön 17.30-kor kezdődött a kötelező gyakorlatokkal, amelyek még pénteken is folytatódtak. Szombaton és vasárnap már a szabadon választott gyakorlatok voltak terítéken, amelyek a leglátványosabb produkcióknak bizonyultak. A csütörtökön kívül mindennap kilenc órakor indult az első versenyszám. 


Körülbelül kétszázötven sportoló közel hatvan lóval vett részt a lovastornán. Húsz magyar induló volt, Kaposvári részről Villányi Krisztina tanítványai közül Somogyi Eszter a felnőtt női mezőnyben állt rajthoz, míg Jezerniczky Nóra, Porcsa Lenke, Péter Ella, Lázár Noémi, Szita Eliza és Szebényi Lili a juniorcsapat-kategóriában mérette meg magát a Lovasakadémia Sport Clubból. A versenyzők szintén terveznek indulni az Európa-bajnokságon. 
– A juniorcsapatban kicsit nehezebb volt a lóval együttműködni bizonyos gyakorlatok szempontjából, elég érzékeny jószág volt most a hétvégén, így nem is tudtunk mindent bemutatni, amit szerettünk volna – fogalmazott Villányi Krisztina. – Az utolsó pillanatban rendeztük át kicsit a kűrt, de így is harmadik lett a csapat. Illetve Somogyi Eszter a felnőtt női kategóriában az ötödik helyen végzett, amely szintén egy nagyon jó eredmény. 
Az Eb mellett mindenképp szeretnének indulni a másik kaposvári versenyen, a CVI nemzetközin, amely az Európa-Bajnoksággal egyetemben lesz megtartva. Azon a hétvégén összesen négy korosztály utazik a toponári Lovasakadémiára. 

– Megpróbáltunk nagyon jó körülményeket biztosítani mind a versenyzőknek, felkészítőiknek és mind a közönségnek is – emelte ki Villányi Krisztina. – Próbáltunk egy főpróbát csinálni az Európa-bajnokságra, volt élő közvetítés is, külön étkezősarkot alakítottunk ki és mindenki elégedett volt. Külön odajöttek hozzánk megköszönni a rendezést, hogy nagyon jó volt a verseny, jól érezték magukat, úgyhogy tényleg csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ezek után az Eb szervezése már gyerekjáték lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában