Röplabda

2022.05.16. 10:03

Második lett a RÖAK Kaposvár fiú serdülő csapata

Pénteken délelőtt kezdődött Kecskeméten – a leányokat Békéscsabán szólították pályára – az egészen vasárnapig tartó serdülő (U17) országos fiú röplabdabajnokság hatos döntője. A RÖAK Kaposvár három győzelemmel és egy vereséggel – a csoportmérkőzéseken sikerült legyőzni 3–2-re a Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia társulatát, két nappal később az aranymeccsen viszont ők diadalmaskodtak 3–0 arányban –, így ezüstéremmel térhettek haza Kecskemétről.

Fenyő Gábor

A Zarka Péter, Kovács Balázs Miklós edzőpáros vezényelte RÖAK Kaposvár egylete az újvárosiakkal kezdett. A nyitó játszmát nagy csatában nyerték, a következő két szettet azonban – a harmadik játékrészt csak némi hosszabbítás után – a dunaújvárosiak húzták be. A negyedik és az utolsó, mindent eldöntő ötödik játékrészben viszont hengereltek a kaposváriak.
A következő fellépésükön érvényesítették a papírformát; magabiztosan kezdtek, határozottan folytatták, s csak a harmadik, utolsó játékrész volt szoros. 
Szombaton csak egy (esti) fellépés várt a RÖAK Kaposvár alakulatára, miután csoportelsőként végeztek. Az elődöntőben a Szolnoki SPC egyletével találkoztak, ám a találkozó nagyon egyértelmű, vagy inkább egyoldalú volt; a Tisza-partiaknak még a játszmagyőzelemre sem volt sanszuk a pontosan egy óráig tartó találkozón. 
A vasárnapi aranymeccsen a somogyiak ellenfele a Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia társulata volt. Még pénteken ők nyitották a csoportmérkőzések sorát, s két nappal később ők is zárták a kecskeméti döntőt. Ezúttal végig az újvárosiak irányították és uralták a játékot, így ők lettek a serdülő (U17) korosztály bajnokai, míg a RÖAK Kaposvárnak ezüstérem jutott.

A csoportmérkőzéseken:
RÖAK Kaposvár–Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia 3–2 (23, –21, –25, 13, 9)
RÖAK Kaposvár–Dág KSE 3–0 (11, 21, 24)

Az elődöntőben:
RÖAK Kaposvár–Szolnoki SPC 3–0 (17, 17, 16)

A döntőben:
Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia–RÖAK Kaposvár 3–0 (18, 14, 20) 

Az ezüstérmes RÖAK Kaposvár serdülő (U17) csapata: Zarka Márton (csapatkapitány), Székely Márton, Fazekas Bálint, Kiss Bálint, Tóth Gábor, Fógel Dávid József, Tóth Adrián, Fazekas Bence, Kiss Péter, Laczó Bálint, Visnyei Szabolcs, Patkás Márton Simon, Szalaki Dominik Attila (liberó), Csordás Bertalan (liberó), az edzőik Zarka Péter és Kovács Balázs Miklós. 
A végeredmény: 1. Dunaújvárosi SE Röplabda Akadémia, 2. RÖAK Kaposvár, 3. Kecskeméti Sportiskola, 4. Szolnoki SPC, 5. Dág KSE, 6. Vegyész RC Kazincbarcika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában