Kézilabda

2022.05.13. 21:09

Nem volt kérdéses a siófoki siker Fehérváron

Elhozta a két pontot a Siófok KC az Alba otthonából, a házigazdák huszonegy percig (11-11) tartották a lépést a balatoniakkal. Utóbbiak nem csak a sikernek, hanem Jezic visszatérésnek is örülhettek, aki sérülése után tizennégy percet játszott a Fehérváron.

Keszthelyi Zoltán

Megvan a győzelem, ráadásul a Magyar Kupa négyes döntőre készülő balatoniaknál Jezic is ott volt a játéktéren tizenhárom perc erejéig, mely alatt két találatig jutott. Remek hír ez azok után, hogy a balatoniak kapusedzője, Pastrovics Melinda a klub honlapján korábban arról beszélt, hogy a talpszalag sérüléssel bajlódó beállóval már nem számolnak a szezonban… A támadásban és védekezésben is fontos láncszem Jezic április negyedikén, az MTK elleni találkozón sérült meg, majd három - MTK, DKKA, DVSC – kihagyott bajnoki után kapott újra lehetőséget!

A találkozót egyértelműen a házigazdák kezdték jobban, vélhetően feldobta őket az ünnepi hangulat, hisz a találkozó előtt búcsúztatták a játékkal felhagyó Szarka, Triscsuk duót, illetve a Mosonmagyaróvárra és Debrecenbe igazoló Bardit és Töpfnert. A tizenhetedik percben kettővel mentek Beszer, Varga, Utasi duplájának is köszönhetően (10-8), ekkor azonban nagyot fordult a találkozó, a szünetig hátralévő tizenhárom percet héttel nyerték a somogyiak, úgy, hogy mindössze egyetlen gólt kaptak! Sirián négyszer volt eredményes csak ebben az időszakban, a kapuban pedig remekelt Vojnovic, aki az első félidőt végül kilenc védéssel zárta.  

A fordulás után háromra bejöttek ugyan a vendégek húsz perccel a vége előtt (20-23), ám ennél közelebb nem jutottak Bregar edző tanítványaihoz, amihez a Vojnovicot váltó Herczeg Lili is hozzájárult, hisz tíz perc alatt öt védést is bemutatott mielőtt átadta volna a helyét a fiatal Krasznainak. Az említett triónak köszönhetően kapusteljesítményben nagy volt a kontraszt a két együttes közt! A szünet után támadásban Janjusevic volt a legeredményesebb néggyel, a háromszor eredményes Kisst és Debreczeni-Klivinyit megelőzve.

 

K&H Női Kézilabda NB I, 25. forduló:

Alba Fehérvár KC – Siófok KC 24-33 (12-16)

Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bócz László, Wiedemann Viktor.

Alba FKC: Tóth N. – Töpfner 4, Afentaler, Besszer 3, Varga E. 3, Utasi 6, Szarka 1. Csere: Kubina (kapus), Triscsuk 3(3), Bardi 2, Takó 1, Gerháth, Boldizsár 1, Ohyama. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

SKC: Vojnovic – Böhme 3, Kiss N. 5, Janjusevic 6, Sirián 5, Debreczeni-Klivinyi 5, Mavsar 3. Csere: Herczeg, Krasznai (kapusok), Such 1, Juhász F. 2, Jezic 2, Kadlicsek, Wald 1, Lapos. Vezetőedző: Uros Bragar.

Hétméteresek: 3/3(1/1), illetve -.

Kiállítások: 4(-), illetve 4(-) perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában