Labdarúgás

2022.05.23. 07:24

Ötödik a BFC Siófok, Horváth a házi gólkirály

Horváth Péter szezonbeli hetedik találatával döntetlennel zárt a BFC Siófok a kieső Budaörs ellen. A balatoniak - 2020 után másodszor - ötödikként zártak, míg a Budaörs hét szezon után búcsúzott a másodosztálytól!

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Jobban kezdetek a sereghajtó vendégek, akinek még volt matematikai esélyük a bennmaradásra, egy szerencsés góllal meg is szerezték a vezetés, egy indításnál ugyanis Deutsch beragadt, így Molnár a kapuig vezethette a labdát és Szmola mellett a hálóba passzolt (0-1). A házigazdák harminc perc után adtak „életjelet” magukról, Horváth Péter tekert jobbról, tizennyolc méterről, ballal a felső lécre! Az egyenlítés is neki volt köszönhető, egy gyors labdakihozatal után Eördögh ugratta ki a támadót, aki egy „visszacsellel” elfektette Fényest és a Tóth mellett a hálóba lőtt (1-1). Gyorsan végigvitt, remek akció volt, ami hazai tizenhatostól indult! Ez már a hetedik gólja volt Horváth Péternek, aki ezzel - a Vasashoz távozott Cipfel egyetemben – a csapat házi gólkirályaként fejezte be a bajnokságot.

A fordulás után egy másik meccs kezdődött, már egyértelműen a siófokiak akarta érvényesült, tempót váltottak, felgyorsultak, agresszívabbá váltak és Medgyesi vezetésével rengeteg problémát okoztak a budaörsieknek. Levegőben lógott a hazai találat, ám vagy Baloghék céloztak rosszul, vagy Tóth védett remekül. Az utóbbi egy bravúrt is bemutatott, amikor Medgyesi kiugratása után megfogta Eördögh ziccerét, aki egy az egyben vezette rá a játékszert. A cserék után némileg csökkent a nyomás a vendégeken, ám a szünet utáni teljesítményével mindenképp kiérdemelte volna a három pontot a BFC Siófok.


Domján Attila (BFC Siófok): Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményhez, mert ez az ötödik hely remek eredmény. Kecskés Tamásnak sok sikert kívánunk leendő edzői karrierjéhez.

Toldi Gábor (Budaörs): Mi a helyzetünkben ez a mérkőzés az önbecsülésről szólt, kimondottan jól kezdtük a találkozót, akár több góllal is vezethettünk volna, viszont a második alapján reális a döntetlen.

 

Kecso elköszönt...

Búcsúzott az aktív játéktól Kecskés Tamás, aki ezúttal kezdőként kapott helyet, a nyolcas mezszámú labdarúgó a nyolcadik percben vastaps és a játékostársak sorfala mellett hagyta el a játékteret. Tizenkilenc évesen került Siófokra, ahol a 2005/06-os szezonban tizennégy bajnokin szerepelt, a következőben pedig már huszonhaton, egy olyan együttesben, mely megnyerte a másodosztály és feljutott az élvonalba az öt góljának is köszönhetően. Az akkori utolsó, Mosonmagyaróvár ellen néggyel megnyert találkozón 22,25 év (!) volt annak a csapatnak az átlagéletkora, keretében sok remek fiatallal Kecskéstől Kanta Szabolcson át Miklósváriig. Kecsó ezt követően az élvonalban folytatta, ahol bajnok lett az MTK-val, ám később még kétszer visszaigazolt a Balaton partjára, ahol összesen hetven másodosztályú és hetvenkilenc élvonalbeli bajnokin lépett pályára. Hogy mennyire bíztak benne edzői, azt jól jelzi, hogy ebből a 149 találkozóból 134 alkalommal a kezdőben kapott helyet.

 

Merkantil Bank Liga NB II, 38. forduló:
BFC Siófok – Budaörs 1–1 (1–1)
Siófok, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kulman Tamás, Ország Péter).
Siófok: Szmola – Polényi, Horváth M., Varga B., Deutsch B. (Krausz, 61.) – Szakály A. (Elek B., 61.), Varjas Z. – Balogh B. (György N., 73.), Kecskés T. (Medgyesi M., 10.), Eördögh (Farkas G., 73.) – Horváth P. Vezetőedző: Domján Attila.
Budaörs: Tóth G. – Tóth K. (Winkler, 73.), Gyurácz, Fényes, Pintér D. – Molnár T. (Kojnok, 59.), Zsidai, Csillag, Molnár M. (Váradi, 90.) – Halácsi (Sajbán Miklós, a szünetben), Vankó (Jász, 73.). Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerző: Horváth P. (45+1.), ill. Molnár M. (7.).

 

Címkék#BFC Siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában