Kézilabda

2022.05.23. 09:56

Stranigg kilenc góllal búcsúzott a balatonboglári közönségtől

Keszthelyi Z.

Fotó: Nemeth_Levente

A NEKA-tréner, Sótonyi László megfogalmazása szerint megoldotta a házi feladatot a Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája Final Four-résztvevő Telekom Veszprém, mely kilenccel legyőzte az újoncot Balatonbogláron. Az összecsapásukat a NEKA élvonalba jutott csapatának Békéscsaba elleni szezonzárója vezette fel, melyen Bohus Bea tanítványai nagy küzdelemben – Kajdon–Faragó-duó nélkül – Zaj tizenöt védésének, illetve Csikós nyolc góljának is köszönhetően eggyel legyőzték (22-21) a következő szezonban szintén élvonali riválisukat. A csabaiak elleni játékoskeret átlagéletkora 18 év volt, ami tovább növeli a boglári siker értékét. 

A lányok után a fiúk sem teljesítettek rosszul, hisz a szünetben még vezettek (17-16) a két nappal korábban még Aalborgban, a Bajnokok Ligája-találkozót játszó Telekom Veszprémmel szemben. Az első 11 percben csak Stranigg és Papp találtak be, aztán Sisa, Kecskés, Simotics, Krakovszki Bence és Fekete is megtalálta az utat a bakonyiak hálójához. Stranigg öttel zárta ezt a 30 percet, a kapuban Palasics pedig hét védéssel. 
A szünetben Ilics edző helyretette csapatát, pontosabban azok védekezését, hisz az elsőben kapott 17 után a másodikban csak hétszer találtak be nekik az akadémisták, Stranigg négyszer. A tízzel megnyert (17-7) második félidőben a fiatal Lukács Péter volt náluk a legjobb támadásban, aki ötig jutott, a boglári oldalon a kilenc akciógólt jegyző Stranigg Jánosnak ez volt a hazai búcsúja, a következő szezonban már a Fejér-B. Á. L. Veszprém játékosa lesz. 
– Örömmel térek vissza Veszprémbe, mert nagy motivációt jelent, hogy a nemzetközi kupában játszhatok – nyilatkozta a bogláriak 27 éves átlövője, aki erőnléti edzőként is dolgozik Sótonyi László szakmai stábjában. – Fiatalok alkotta magyar csapatba érkeztem, mint amilyen a NEKA is volt. Bízom abban, hogy az új szakmai stábbal még előrébb léphetünk új csapatommal. 

K&H férfi kézilabda liga – 25. forduló 
Nemzeti Kézilabda Akadémia – Telekom Veszprém 24–33 (17–16) 
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 650 néző. Vezette: Bujdosó M., Horváth V. 
Nemzeti Kézilabda Akadémia: Palasics – Kiss A., Temesvári, Mikita B., Papp T. 4, Stranigg 9, Sisa 3. Csere: Takács Á. (kapus), Dely, Kecskés 1, Simotics 1, Szabó Á. 1, Fekete D. 3, Krakovszki B. 2 (1), Jajic. Vezetőedző: Sótonyi László. 
Telekom Veszprém: Cupara – Marguc 3, Yahia 2, Lékai 1, Nilsson 1, Nenadic, Manaskov 6 (1). Csere: Corrales (kapus), Blagotinsek 1, Strlek 1, Lukács P. 7, Maqueda 2, Ligetvári 2, Sipos 3, Dörnyei 2, Ilic Z. 2. Vezetőedző: Momir Ilic. 
Hétméteresek: 1/1 (1/1), illetve 2/1 (1/1). 
Kiállítások: 2(–) perc, illetve 2(2) perc. 

 

Fotó: Németh Levente

Címkék#neka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában