Úszás

2022.06.25. 19:44

A döntőig meneteltek az Adorján sportolói Poznanban

Két kaposvári sportoló, Szabó Száva Hargita, illetve Posza Dorina is rajtkőre állt a lengyelországi Uszonyosúszó Junior Európa-bajnokságon.

Klein Péter

Ebben az évben a Lengyelország, pontosabban Poznan városa adott otthont a junior korosztály számára kiírt uszonyosúszó Európa-bajnokságnak. A kontinensviadalra a magyar válogatott nagy csapattal utazott ki, melynek a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE két versenyzője, Szabó Száva Hargita és Posza Dorina is tagja volt.

Szabó Száva Hargita először a 4x100 méteres uszonyosgyors mixváltó (Béres, Szabó, Varnyu, Lipők) tagjaként állt rajthoz szerda délelőtt és teljesítményével hozzájárul ahhoz, hogy hazánk váltója bejutott a döntőbe, ahol végül a Lipők, Szili, Pernyész, Béres összetételű négyes a legfényesebb, arany medált szerezte meg. A következő nap már egyéniben, fő számában, a 400 méteres uszonyos gyorsúszáson ugrott vízbe, ahol az előkelő hatodik helyet szerezte meg a döntőben.

Posza Dorina újoncként próbálta ki magát az erős nemzetközi mezőnyben. Elsőként a 100 méteres búvárúszó számban szerepelt, ahol a 15. helyen zárt. Fő versenyszámában, 400 méteres búvárúszáson egyéni csúcsot úszott, amivel az ötödik hely ért célba a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában