Diákolimpia

2022.06.16. 10:42

Ezüst- és bronzérem jutott a somogyiaknak

Egy ezüsttel és ugyanennyi bronzzal, továbbá két különdíjjal térhettek haza a somogyiak Békéscsabáról és Gyuláról a III. korcsoportos (5–6. osztályosok) országos labdajáték diákolimpiai döntőről.

Fenyő Gábor

A kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola fiú röpisei ezüstöt, a siófoki Beszédes József Általános Iskola labdarúgócsapata pedig bronzot szerzett, míg a röplabdázó Kosaras Botondot és a kosaras Dross Mátét különdíjjal jutalmazták a III. korcsoportos országos diákolimpiai döntőben. 

Röplabda

Két kaposvári csapat is érdekelt volt a Békéscsabán rendezett III. korcsoportos (5–6. osztályosok) országos diákolimpiai röplabdadöntőben. A fiúknál a Varga Péter és Sántosiné Oláh Edit edzőpáros által vezényelt Kodály Zoltán Központi Általános Iskola (három győzelemmel és két vereséggel) a második helyet szerezte meg, míg a leányoknál az ugyancsak kaposvári, Kertész Gabriella irányította Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola (négy vereséggel) a nyolcadik helyen zárt. 

Az ezüstérmes kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola III. korcsoportos fiú röplabdacsapata: Borbély Bence, Gelencsér Zalán, Kiss Tamás, Kosaras Bence, Kosaras Botond, Kránitz Dénes, Krokovics Gergő János, Kurucz Bálint Gyula, Patkás Mátyás Péter, Sárközi Dávid, Varga Dávid Vincent, Visnyei Zsombor, a felkészítőik Varga Péter és Sántosiné Oláh Edit. 

A legjobb támadójátékosnak Kosaras Botondot választották meg. 

A nyolcadik helyezett kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola III. korcsoportos leány röplabdacsapata: László Regina Boglárka, Regényi Júlia, Dub Karina, Fajtai Dóra, Farkas Abigél Anna, Könye Zsófia, Schmidt Nóra, Szabó Lili Anna, Száraz Hajnalka, Tódor Nikolett Éva, Udvary Anna Réka, Vajay Liza, a felkészítőjük Kertész Gabriella. 

 

Kosárlabda

 A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola fiú együttese képviselte a somogyi színeket a Gyulán rendezett III. korcsoportos országos diákolimpiai kosárlabdadöntőben. A Dross Zoltán és Rózsa Attila vezette Csokonai két győzelemmel és három vereséggel a negyedik lett. 
A negyedik helyezett kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola III. korcsoportos fiú kézilabdacsapata: Barabás Benett Hunor, Bekker Barnabás, Dross Máté, Gáspár Benedek, Halász Mátyás, Horváth Márk, Kis Dominik, Kostyár Zsombor, Kutyik-Szabó Álmos, Pandurics Miklós, Tóth Máté, a felkészítőjük Dross Zoltán és Rózsa Attila. 
A döntő All-Star csapatába beválasztották Dross Mátét is. 
(A leány kosarasoknál, valamint az ugyancsak Gyulán rendezett kézilabdadöntőben nem volt érdekelt somogyi csapat.) 

 

Labdarúgás

Szintén Gyula volt a házigazdája a III. korcsoportos országos diákolimpiai labdarúgódöntőnek, ahol a siófoki Beszédes József Általános Iskola indult harcba. A Balaton-partiak hat ellenfelüket is legyőzték, s csak egyetlen alkalommal maradtak alul, így bronzérmet szerzett a Varga Attila dirigálta csapat. 
A bronzérmes siófoki Beszédes József Általános Iskola III. korcsoportos labdarúgócsapata: Bojtok Balázs, Élő Csongor, Fehérvári Ákos, Komáromi Domokos, Kovács Zsombor, Matuza Máté, Onody Zétény, Szentesi Rajmund Dániel, Várvizi Dávid, a felkészítőjük Varga Attila. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában