Labdarúgás

2022.06.30. 15:43

Hat labdarúgó is elhagyta a Rákóczit, Pogacsics edzőnek áll

Három támadó, egy védő és egy kapus is távozott a Kaposvári Rákóczi FC együttesétől: Pogacsics Krisztián befejezi profi pályafutását, míg Jancsó Buda, Kondor Kristóf, Lakatos Gergő, Orsós Tamás és Vladul Stefan máshol folytatja.

Klein Péter

Jancsó Buda az előző szezon elején érkezett Kaposvárra a Budai FC U19-es csapatától. A mögöttünk hagyott évadban a Magyar Kupában háromszor lépett pályára, s egy gólt szerzett, míg a bajnokságban kétszer kezdőként, míg tíz alkalommal csereként jutott szóhoz, de gólt nem szerzett a 19 esztendős támadó.

A 24 éves Kondor Kristóf hazatért Nagykanizsára, hogy elkezdje az egyetemi tanulmányait, emellett pedig a következő idényben a szintén harmadik ligás FC Nagykanizsa csapatát erősíti. A támadó a tavaly nyári átigazolási időszak utolsó pillanatában érkezett, de rögtön beverekedte magát a csapatba, hiszen 19 alkalommal kezdőként, míg 16 esetben csereként lépett pályára, s hat gólt szerzett. 
A belső védő, Lakatos Gergő ismét elhagyta zöld-fehéreke, hiszen családi okok miatt a fővárosba költözik, s ott folytatja pályafutását. A bekk nyáron, két év után igazolt vissza Kaposvárra, hiszen korábban 2014 és 2019 között öt éven keresztül erősítette csapatot, amellyel megye egyes és NB III.-as bajnoki címet, illetve NB II.-es feljutást is ünnepelhetett. A sziklakemény 29 éves játékos összesen 153 tétmérkőzés során ölthette magára a zöld-fehér mezt. Ezeken a találkozókon 18 alkalommal volt eredményes.

A saját nevelésű Orsós Tamás más csapatban képzeli el jövőjét. A 20 esztendős támadó a 2015/2016-os szezonban került Nagyatádról a Bene Akadémiára, majd a 2018/2019-es évadban mutatkozott be a felnőtt csapatban, egy Magyar Kupa találkozón, 16 évesen. Az NB II.-ben hétszer, míg a harmadosztályban 22 alkalommal lépett pályára, s egy gólt szerzett. 

Pogacsics Krisztián befejezi a profi labdarúgást és hazaköltözik Pécsre, ahol a PVSK kapusedzőjeként folytatja a munkát. A jelenleg 36 éves játékos a 2018/2019-es idényben érkezett a Rákóczihoz, s rögtön tevékeny részese volt annak, hogy a csapat felkerült az első osztályba. Pogacsics Krisztián összesen 113 alkalommal védte a kaposváriak kapuját. 

A téli átigazolási időszakban szerződtetett támadó, Vladul Stefan az ugyancsak harmadik ligás Makó FC együtteséhez igazol. A 27 esztendős csatárt sérülések is nehezítették, így csak tizenegy bajnokin kapott lehetőséget a szakmai stábtól, s egy gólt jegyzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában