Szinkronúszás

2022.06.15. 10:44

Kaposváron készült fel az ukrán válogatott

Pénteken kezdetét veszi a 19. FINA vizes világbajnokság. Az első nap a szinkronúszás programja startol 9 órakor a technikai szóló számokkal. A világversenyre az ukrán válogatott Kaposváron készült fel.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A 19. FINA vizes világbajnokság pénteken rajtol el a szinkronúszással, amely 9 órakor a technikai szóló számokkal indul és a páros programokkal folytatódik. A magyar szinkronúszó válogatott is érdekelt a vb-n, többek között az egyéni számban Hungler Szabinának szurkolhatunk, technikai duóban Farkas Linda és Gács Boglárka méreti meg magát, valamint a technikai csapatban, a szabad kombinációban és a highlight produkcióban drukkolhatunk a magyar lányoknak. Oroszország és Fehéroroszország nem indul a bajnokságon. 

A vb előtt különösen fontos a szinkronúszóknak a minőségi edzés, hogy a neves megméretésre minden elem, minden dobás, emelés és a szinkronitás is a helyén legyen, mindennek tökéletesnek kell lennie. Így volt ezzel az ukrán szinkronúszó-válogatott is, akik a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodát választották a felkészülésre. 

– Először vagyunk a Csik Ferenc Versenyuszodában, nagyon izgatottak is vagyunk emiatt – mondta Svetlana Saidova, az ukrán válogatott vezetőedzője. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy Kaposváron készülhetünk fel a világbajnokságra, szerintem az egyik legjobb ez az uszoda. Különösen jó adottságai vannak a művészi úszás gyakorlására is, nagyszerű helyszín, igazán modern a medence. Mindenünk megvan itt a felkészüléshez, a város is nagyszerű, az emberek kedvesek, szerencsére volt lehetőségünk körülnézni Kaposváron. Minden adott ahhoz, hogy jó eredményeket szerezzünk a budapesti vb-n. Van némi gondunk az edzéssel, mert a háború miatt tizennégy napig nem is tudtunk készülni. Ennek ellenére is az a célunk, hogy érmekkel térjünk haza Ukrajnába, a csapat remek kondícióban van, meg szeretnénk mutatni a nemzetünknek, hogy erősek vagyunk. Nem tudjuk milyen lesz a mezőny, mert Oroszország és Fehéroroszország nem vesz részt a világbajnokságon, így a nagy ellenfél számunkra Kína, Japán, Spanyolország, Kanada és Olaszország lehet talán. 

Marina és Vladislava Alekseeva, illetve Marta Fedina szerint nagyszerűen halad az edzés, van elég helyük a gyakorlásra, jó zenét sikerült választaniuk, a víz is elég mély, ezért semmilyen akadályuk sincs a tréningek elvégzéséhez. Szeretnék a világbajnokságon kihozni magukból a maximumot és megmutatni az országuknak, hogy ők a legjobbak. Az egész világnak meg szeretnék mutatni Ukrajna és a népük erejét a versenyen, úgy gondolják, hogy érzelmi löketet adhat a honfitársaik számára. 

Technikai és free szólóban is Marta Fedina, technikai, illetve free párosban az ikrek, Marina és Vladislava Alekseeva indul, valamint az ukrán válogatott érdekelt még a technikai és a free csapatban, a szabad kombinációban végül pedig a highlight produkcióban is. Csak a vegyes páros versenyszámban nem versenyeznek. 

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában