Versenyengedély

2022.06.29. 16:55

Nincs sportorvos, veszélybe került a bajnokságok rajtja

Nincs sportorvosi ellátottság Kaposvártól délre Somogy megyében, ha a helyzet nem oldódik meg, akkor veszélybe kerülhet az amatőr bajnokságok elindítása.

Molnár Gábor

Kecskemét 20100106 Labdarúgás 2010 Soproni Liga NBI NB1 felkészülés Kecskemét KTE csapat sportorvosi vizsgálat terheléses vizsgálat illusztráció Fotó: Korponai Tamás Nemzeti Sport

Fotó: Korponai Tamás

dr. Kirics Jenő elhunytával elvesztette Kaposvár az egyetlen sportorvosát – mondta Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója. – Jelenleg nincs helyettese, s a helyzet elképesztően akut. Mindössze két praktizáló orvos van, de mindketten a Balaton partján dolgoznak, két gyermekorvos is foglalkozik még sportolókkal, de ők hetente félnapot praktizálnak. Tehát a somogyi megyeszékhelytől délre, egészen a horvát határig, nincs sportorvosi ellátottság. Erről természetesen tájékoztattam a Magyar Labdarúgó Szövetség legfelsőbb vezetését is, hiszen ez egy komoly probléma, mert ha nincs sportorvosi kártya, akkor nem indulhatnak el a megyei labdarúgó-bajnokságok.

Nemes Nándor kiemelte, csak a labdarúgásban hat-hétezer embert érint a probléma. – Mindenki megpróbálja kihasználni a kapcsolatrendszereit, hogy megtaláljuk az ideális megoldást – tette hozzá a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója. –  Ahogy az MLSZ, úgy a mi megyei társadalmi elnökségünk is tisztában van a helyzet súlyosságával, várjuk azt az útmutatót, ami alapján mi is el tudunk indulni, ami alapján tanácsot tudunk adni az együtteseinknek, hová regisztráljanak. Menjenek el Zala megyébe, esetleg Baranyába vagy igényeljenek szűrő buszt? Sajnos jelenleg áll a történet, két hónap múlva, augusztus elején indulnának a pontvadászatok.  Még a sportorvosi rendelőben dolgozó munkatársak sem tudják, mi lehet a megoldás jelenleg.

Az egyesületeknek már rögzített időpontjuk volt/van a felülvizsgálatokra a nyári időszakban. – Ha az Országos Sportegészségügyi Intézet nem tud gondoskodni valamilyen formában a pótlásról, akkor hatalmas fennakadás lesz a bajnokságok elindításában – hangsúlyozta az MLSZ SMI igazgatója.

Nemes Nándor arról is beszámolt, hogy a napokban zajlott le a defibrillátor-projektjük, az első generációs készülékek hitelesítési ideje ugyanis lejárt. – Mi felvállaltuk azt, hogy begyűjtjük a készülékeket, s itt az Igazgatóságon elvégeztetjük a hitelesítést és a szükséges elektróda cseréket. Volt olyan megye, mely ettől teljesen elzárkózott, pedig e nélkül nem lehet nevezni és nem lehet megyei mérkőzést rendezni.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában