Strandröplabda

2022.06.29. 16:47

Öten vihettek haza két aranyat Zamárdiból

A félszáznál is több, lelkes és elszánt induló kilencven mérkőzést váltott egymással a homokban

Fenyő Gábor

Fotó: Németh Levente

A negyedik fordulóval folytatódott Zamárdiban a Bazsado strandröplabda-bajnokság. A szervezőknek sikerült annyi támogatót és szponzort találni, hogy az okleveleken, érmeken és kupákon kívül minden versenyző kapott palacsintát és ajándék­utalványt is. Zamárdiban a 33 csapat színeiben – jöttek Budapestről, Győrből, Vecsésről, no meg természetesen Kaposvárról is – 55-en neveztek a küzdelmekre, a két homokos pályán pedig több mint 90 mérkőzést játszottak. 
A mezőny tagjai közül öten is két arannyal térhettek haza. A Ferencz Emese, Vida Eszter és a Csordás Bertalan, Laczó Bálint alkotta páros nemcsak saját korosztályát, az U16-ot nyerte meg, hanem együtt a négy a négy elleni játékban is diadalmaskodtak. Ráadásul a Csordás, Laczó páros a felnőttek között is felállhatott a dobogó második fokára. Ugyancsak két aranyat gyűjtött be a Bazsado strandröplabda-bajnokság megálmodója és egyben kivitelezője, Pintér Zsanett, aki a női és a vegyes párost is nyerte. 
A zamárdi forduló végeredménye 
U13 (négy páros): 1. Lantos Luca, Surányi Teréz, 2. Pabst Kamilla, Parádi Zalán, 3. Magyar Kata, Hortobágyi Gerda. 
U16 leányok (három páros): 1. Ferencz Emese, Vida Eszter, 2. Takács Annamária, Zana Flóra, 3. Csizmazia Nóra, Kovács Krisztina Jázmin. 
U16 fiúk (négy páros): 1. Csordás Bertalan, Laczó Bálint, 2. Szakály Barnabás, Stangl Dániel, 3. Földi Hunor, Kosaras Botond. 
Nők (két páros): 1. Sas Adrienn, Pintér Zsanett, 2. Vid Andrea, Lábos Dóra. 
Férfiak (hét páros): 1. Novák András, Mezei Márk, 2. Csordás Bertalan, Laczó Bálint, 3. Deáki Zsolt, Ádám Barnabás. 
Vegyes páros (hat páros): 1. Pintér Zsanett, Deáki Zsolt, 2. Sas Adrienn, Novák András, 3. Wisztercill Petra, Horváth Róbert. 
Hobby kategória (két páros): 1. Gyánti Barnabás, Gyánti Nándor, 2. Illés Enikő, Budai Krisztián. 
Négy a négy ellen (öt csapat): 1. Ferencz Emese, Vida Eszter, Csordás Bertalan, Laczó Bálint, 2. Krivács Dorina, Deáki Zsolt, Ádám Barnabás, Koller Bence, 3. Vid Andrea, Lábos Dóra, Gyánti Barna, Gyánti Nándor. 
Szombaton Igalban folytatódik a sorozat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában