Kosárlabda

2022.06.24. 11:43

Paár Márk is marad, kettő plusz egy évre írt alá

A Kometa Kaposvári KK ifjú tehetsége élete első profi szerződését kötötte, 2+1 esztendőre kötelezte el magát a csapathoz.

Molnár Gábor

Megkötötte élete első profi szerződését Paár Márk, Kometa Kaposvári KK saját nevelésű játékosa 2+1 évre írt alá a felnőttegyütteshez. Az ifjú tehetség jelenleg a magyar U20-as válogatottal készül Pécsen, majd két hétig Székesfehérváron a Grúziában, egész pontosan Tibilisziben rendezendő B-divíziós Európa-bajnokságra.

A kosárlabdázó, aki az idén decemberben lesz tizenkilenc éves, hosszútávú szerződése beleillik abba a koncepcióba, amit a jövőre nézve előrevetített Puska Zoltán ügyvezető, azaz a fiatalok beépítése és a magyar játékosok szerepeltetése. Ennek szellemében nevezték ki az új vezetőedzőt is, Ivan Rudez ugyanis teljes mértékben azonosul a céljainkkal, elképzeléseinkkel. A horvát szakember a bemutatkozásakor azt hangsúlyozta, olyan edzőnek tartja magát, aki folyamatosan fejleszti a játékosokat, s az egyik legfontosabb feladata, hogy a helyi fiatal kosárlabdázók folyamatosan szintet lépjenek és így a jövőben meghatározó szerepet tudjanak vállalni a felnőttcsapatban.

Paár Márk oszlopos tagja volt a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságon negyedik helyet szerzett U20-as csapatunknak. Bekerült az All-Star egyletbe, s az egész tornán neki volt a legjobb pontátlaga, egészen pontosan 22,8 egységet tett a közösbe meccsenként. Szóhoz jutott már többször a felnőttcsapatunkban is és minden bizonnyal egyre több és nagyobb szerep hárul majd rá a közeljövőben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában