Kézilabda

2022.06.27. 10:28

Saját nevelésű játékos csatlakozik a Csurgói KK keretéhez

Horváth Péter személyében újabb saját nevelésű játékos került fel a férfikézilabda NB I.-ben szereplő Csurgói KK felnőttkeretéhez.

Molnár Gábor

Fotó: Szabados Árpád

Horváth Péter a korosztályában irányító és átlövő poszton egyaránt bevethető, a fiatal kézilabdázónk nyártól csatlakozik a felnőttcsapatunk keretéhez – tájékoztatott hivatalos honlapján, a cskk.hu-n a somogyi klub. – Nagy öröm ez a számunkra, hiszen a szűk kerethez – Füstös Ádám mellé – Bazsó Gergely is csatlakozott már korábban saját nevelésű, helyi játékosként, rájuk ugyanis stabilan számít majd a szakmai stáb.

A mindössze tizenhét esztendős kézilabdázó fiatal kora miatt jövőre még a serdülő korosztályból sem öregedne ki, de a játékperceket javarészt már az egyel idősebb, U20-as korosztályban gyűjtheti, természetesen párhuzamban a felnőttcsapat mellett szerzett tapasztalataival.

– Az idei szezonban nagy szerepe volt neki is a serdülőcsapatunk bravúros menetelésében, huszonhét bajnokin ugyanis száznegyven gólt szerzett a csapatban – közölte az egyesület. – Horváth Péter a júliusi alapozást azonban nem tudja elkezdeni társaival, miután meghívót kapott az Európa-bajnokságra készülő U18-as válogatott szűk keretébe, így ő majd csak augusztus második felében csatlakozhat a kerethez. Nem ő lehet egyébként az egyetlen fiatalunk a felnőttek között, hiszen Baranyai Norbert tájékoztatása szerint a szakmai stáb folyamatosan tesztelni fogja az utánpótláscsapataink legjobbjait.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy jobbátlövő, Mitar Markez és egy irányító, Rok Skol is a dél-somogyi alakulatot erősíti majd a következő szezontól. Holló Balázs személyében korábban új kapust szerződtetettek, a hálóőr a Mezőkövesd csapatában mutatkozott be az élvonalban, egészen pontosan a 2010/2011-es szezonban, mindössze 18 évesen. A Csurgói KK együttese a közelmúltban szerződést hosszabbított a Szeitl testvérekkel; Erik kettő, László újabb egy évet írt alá a klubhoz. Utóbbi éppen öccse sérülése miatt, idény közben érkezett a csapathoz a Nemzeti Kézilabda Akadémiától.

Címkék#Csurgó KK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában