Labdarúgás

2022.07.26. 18:59

Jól érzi magát a BFC Siófoknál Nyitrai Bence

Fotó: BFC Siófok

NB II. A BFC Siófokkal kapcsolatos jó hír, hogy folytatódik a kooperáció a Budapest Honvéddal, melynek értelmében öt fiatal tehetség is rendelkezik majd versenyengedéllyel a fővárosi piros-feketék mellett a somogyi klubbal is. Tavaly így jutott több alkalommal szerephez Siófokon a két korosztályos válogatott, Kerezsi Zalán és  Benczenleitner Barna.

– Nem ismeretlen klubunk közege Nyitrai Bence számára sem, aki szintén itt edzett az együttműködés keretén belül, az idén azonban már kölcsönben fog szerepelni csapatunkban – tájékoztatott a Labdarúgó NB II. hétvégi rajtjára készülő BFC Siófok a hivatalos Facebook-oldalán.

– Nagyon jól érzem magam Siófokon, rendkívül könnyen be tudtam illeszkedni az együttesbe, ami annak volt köszönhető, hogy nagyon befogadó és rendes társak fogadtak – nyilatkozta Nyitrai Bence a balatoni alakulat FB-oldalán. – Sokat segített az is, hogy már ismertem a csapattársaim többségét és a környezetet, ami körülvesz minket, hiszen az előző félévben sokat tudtam itt edzeni a kooperációs szerződés miatt.

Nyitrai Bence elsődleges célja, hogy a szakmai stábnak bebizonyítsa, lehet rám számítani, ezáltal a lehető legtöbb játékpercet szeretné a pályán tölteni.

– A játékommal segíteni akarom a csapatot azért, hogy elérjük a céljainka  – fogalmazott a labdarúgó, aki majd a középpályán kaphat fontos szerepet.

– Nagyon nehéz előre jóslatokba bocsátkozni, hiszen sok hasonló képességű csapat van a másodosztályban – mondta az esélyeket latolgatva a mindössze tizennyolc esztendős sportoló, aki a Ráckeve VAFC-nál kezdte a pályfutását. – A tavalyi szezon rendkívül jó támpont lehet az egész csapat számára, és kivétel nélkül mindenki azon lesz, hogy hasonlóan sikeres évet tudjunk zárni, ami egy kiegyensúlyozott  teljesítménnyel sikerülhet. Biztos vagyok benne, hogy mindenki a lehető legtöbbet teszi majd hozzá ehhez a pályán.

A BFC Siófok legutóbb a harmadosztályú Bicskei TC ellen lépett pályára előkészületi mérkőzésen. A balatoniak végül fölényes, 5–1-es győzelmet arattak hazai pályán. A házigazda góljait, Elek Bence, Polényi Gábor (kettőt lőtt), Girsik Áron és Szakály Attila szerezte, míg az ellenfélnél Sóron Tibor volt eredményes.

BFC Siófok–Bicskei TC 5–1 (2–1)

A somogyiakra a hétvégén már bajnoki tétmérkőzés vár. Domján Attila vezetőedző együttese a Merkantil Bank Liga első fordulójában, vasárnap 19 órától, a végső győzelemre is esélyes DVTK alakulatát látja majd vendégül. A második játéknapon, augusztus hetedikén 17.30 órától, idegenbe az Aqvital FC Csákvár otthonában lépnek majd fel Polényi Gáboré.

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában