Pontosan célzott

2022.07.20. 13:29

Országos rekordot döntött Kóti Dávid Somogyzsitfán

Kiváló szakmai munka zajlik a a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesületnél, s ezt a remek eredményeink is alátámasztják. Kóti Dávid például országos csúcsot döntött Somogyzsitfán.

Molnár Gábor

ÍJÁSZAT Több helyszínen és versenyen is kiválóan  teljesítettek a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület sportolói.

– Néhány tagunk Pétfürdőn volt érdekelt a 6. Bognár István Emlékversenyen a Peytu Íjász Hagyományörző Egyesület szervezésében. Gyönyörű helyszínen, kiváló időben egy remek viadalon vettek részt, ahogy azt már megszokhatták a szervezőktől – tájékoztatott Kótiné Molnár Szilvia, a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület  elnöke. – Kertész-Balázs Katalin longbow felnőtt kategóriában az első helyen végzett, Knipli Attila Tradi felnőtt kategóriában a hatodik helyen zárt. Szigligeten is folytatta mindkét íjászunk a remek sorozatát, hiszen a második helyet szerezték meg, a poénlövészeten Katalin viszont az abszolut értékelésben az első helyet végzett.

Az egyesületünk ifjú reménysége, Kóti Dávid is remek eredményeket ért el.

– Somogyzsitfán rendezték meg a két napos Terep GP harmadik.fordulóját, a Véssey kastély gyönyörű környezete méltő helyszíne volt a megméretésnek – tette hozzá Kótiné Molnár Szilvia, Dávid édesanyja. – A pálya, a terepversenyeken megszokott nehezített pálya volt. Erdei környezetben, hol felfelé, hol lefelé lőttek. Az erdő mélye elviselhetővé tette a hőséget. Az első nap méretlen távokon, a második nap mért távokon teljesítettek az íjászok. A két nap összesítése alapján első helyezést érte el a kategóriájában Dávid. Első napi teljesítményével egy tizenegy éve felállított csúcsot döntött meg az elért 307 pontjával, méretlen távon új országos csúcsot állított fel.

Örkényben rendezték meg a két napos 3D GP II. és minősítő versenyt. A technikás, de jól lőhető pályán is megmérette magát Kóti Dávid. Az eredménye ezúttal is magáért beszélt, hiszen a BB junior férfi korosztályban a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

– Kóti Dávid Hosszúhetényben is bizonyított – elevenítette fel a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület elnöke. – A fiatal sportoló a XVIII. Szent István Kupán vett részt, mely egyben a dél-dunántúli régiós bajnokság következő állomása is volt. Gyönyörű környezetben kellemesen nehéz pályán és remek társaságban telt a nap. Dávid végül 82,5 százalékot lőtt, s 231 ponttal a BB junior kategóriában első helyezést ért el.

Édes Gábor is kitett magáért a LISE által szervezett éjszakai versenyen, majd rövid pihenő után a nappali megméretésen képviselte egyesületünket. Barebow, felnőtt kategóriában az éjszakai versenyen, valamint a nappali tudáspróbán is aranyérem került a nyakába.

Címkék#íjászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában