Munkában a csapat

2022.08.01. 19:50

A konditeremben indult el a kosarasok felkészülése

Elkezdte a felkészülést a 2022/2023-as szezonra a Kometa Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapata.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Akkor kezdjük el a munkát – mondta angolul a játékosoknak Ivan Rudez, a Kometa Kaposvári KK új vezetőedzője a régi körcsarnokban, majd némi hengerezés után a csapat tagjai elindultak a konditerem felé, hogy megkezdjék a felkészülést a szezonra.

– Úgy döntöttünk, hogy már két hónappal az első hivatalos bajnoki mérkőzésünk előtt megkezdjük a felkészülést – fogalmazott a tréner a Somogyi Hírlap kérdésére. – Több blokkra osztottuk fel az előttünk álló időszakot, az első két hétben csak a magyar és a fiatal játékosokkal fogunk együtt dolgozni. Ez idő alatt igyekszünk jobban megismerni egymást, s alapfelkészülési programot végezünk, mely a sérülésmegelőzésről is szól.

Azokkal a kosárlabdázókkal, akik még nem csatlakoztak az együtteshez, napi kapcsolatban van a mester, tudja, milyen edzésmunkát végeznek, ahogy azt is, miként készülnek.

– Az első közös tréningünk majd augusztus tizenötödikén lesz, akkor már remélhetőleg a teljes kerettel tudunk dolgozni – hangsúlyozta. – Ezután is majd két nagy részre lehet osztani a felkészülésünket, az elsőben elsősorban a kardión és az erőnléti edzéseken lesz a hangsúly, a másodikban pedig már jönnek a felkészülési mérkőzések és tornák, várhatóan, hét, nyolc edzőmeccset játszunk, melyek között külföldi találkozók is szerepelnek.

Ivan Rudez hangsúlyozta a fiatal játékosoktól azt várja, hogy elsősorban fejben hangolódjanak rá arra, hogy felnőttek ellen kell küzdeniük. – Ennek az az első és legfontosabb eleme, hogy érezzék át ennek a jelentőségét, s készen álljanak arra, hogy felvegyék velük a harcot – tette hozzá. – Azt tudni kell, hogy mindig hatalmas ugrás az, hogy egy U18-as, U20-as kosárlabdázóból felnőttjátékos legyen. Nekünk az a feladatunk, hogy ehhez minden segítséget megadjunk, de ugyanakkor kell legyen egy határozott céljuk, amit el akarnak érni. Mindenkinek az a legfontosabb, hogy tudja a helyét, szerepét, mi az, amire képes, mi az, amit még el tud érni. Sohasem az alapján ítélem meg a játékosokat, milyen statisztikái vannak, hanem  az adott szerepkörökben, mire képesek.

A horvát szakember elmondta azt is, kiválóak az első benyomásai, teljesen elégedett a körülményekkel, a Kaposvár Arénával, a régi körcsarnokkal, a rehabilitációs eszközökkel és a konditeremmel is, azaz minden adott ahhoz, hogy minőségi munkát tudjon végezni a csapattal.

– Hosszú felkészülésnek nézünk elébe, mely bízom benne, hogy zökkenőmentes lesz – fogalmazott Puska Zoltán, a Kometa Kaposvári KK ügyvezetője. – Több játékossal tárgyalásban vagyunk, s azon dolgozunk, hogy mihamarabb teljes csapattal tudjunk készülni az októberi nyitányra. A szezonról szólva pedig remélem, hogy gazdaságilag és eredményességben is eleget fogunk tenni a kihívásoknak.

Az ügyvezetőtől megtudtuk azt is, hogy Plézer Gábor, aki másfél évvel ezelőtt érkezett Kaposvárra, szerződést hosszabbított, így gyakorlatilag megvan az együttes magyar magja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában